Foto: medovnicek
Recept mám z nejakého časopisu.
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
250 g |
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
4 PL |
|
Krém: | |
70 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
750 g |
|
Okrem toho: | |
3 poháre |
|
Postup
-
1
Tuk s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista.
- 2
Jedno po druhom pridáme vajcia. Dbáme, aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu.
- 3
Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Postupne pridáme do vaječnej hmoty. Mlieko pridáme podľa potreby. Vymiešame a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Po celej ploche uložíme kompótové ovocie. Ja som dala vykôstkované čerešne a nakrájané hrušky.
- 5
Na tvarohový krém vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Do krému postupne zašľaháme vaječné žĺtka. Ďalej primiešame škrobovú múčku, pudingový prášok, citrónovú kôru a tvaroh. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do tvarohového krému.
- 6
Krém rozotrieme na ovocie, uhladíme a po povrchu pridáme znovu ovocie. V mojom prípade to boli marhule.
- 7
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 C, pečieme cca 60 minút. Krájame až po dôkladnom vychladnutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga nebol príliš sladký, ale dalo by sa cukru ubrať a ja tiež nemám dôveru k nízko tučným výrobkom, okrem tvarohu, ktorý som použila - bol to Kapucín