Ovocný koláč s pudingom (bezlepkový)

nika8 - fotkanika8, 11. júna 2014
Ovocný koláč s pudingom (bezlepkový)
Foto: nika8

Tento koláč mám z časopisu Dobré jedlo - len som si ho prispôsobila na bezlepkový spôsob :). Je jednoduchý a nie príliš sladký.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
80 g
1 ks
50 g
20 g
1 ks
2 PL
krém:
400 ml
40 g
40 g
na ozdobenie:
300 g




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor, žĺtka, vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom.

  2. 2

    Zmes nalejeme do formy (tortová s priemerom 26 cm) a pečieme pri 180 C cca 20-25 min.

  3. 3

    Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Horúci puding vylejeme na upečený a vychladnutý korpus. Na puding poukladáme nakrájané ovocie.

  4. 4

    Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a polejeme ním ovocie. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

tatranka
V týchto teplých ,slnečných dňoch sú tohto typu koláčiky vítané.Bez mastných krémov,naopak chutný ľahučký puding a šťavnaté ovocie.
Recept sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia