Ovocný koláč s posýpkou fotorecept

drobcek19 - fotkadrobcek19, 9. marca 2011
Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept)
Foto: drobcek19

Tento kolac mam s jedneho casopisu, je naozaj dobry, vyskusajte:-)

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 gr
1 ks
75 gr
z 1 ks
2 KL
50 gr
250 ml
Posypka:
150 gr
100 gr
1 bal.
130 gr
100 gr
Ovocie na oblozenie kolaca:
4 ks
2 ks
2 ks

Postup

  1. 1

    V miske zmiesame muku, vajce, cukor a koru z citrona. Maslo si rozpustime, potom dolejeme mlieko a zohrejeme ho. Prilejeme k muke a nakoniec pridame drozdie. Vypracujeme hladke cesto a nechame ho 30 minut kysnut na teplom mieste. Ja som ho robila v domacej pekarni.

  2. 2

    Medzitym kym na cesto kysne urobime si posypku. Zmiesame muku cukor kystal a van. cukor a zalejeme roztopenym maslom, zmiesame. Nakoniec pridame orechy.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si ovocie na oblozenie kolaca. Slivky si nakrajame na mesiaciky, jablka a hrusky na mensie kusky, kto ako ma rad.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnuti si cesto vyklopime na papier na pecenie, dotvarujeme bud valkanim alebo len rukami a polozime na plech.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto oblozime ovocim.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme posypkou.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A dame piect do vyhriatej rury:-) A takto vyzera po upeceni.

    Ovocný koláč s posýpkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

pekarik
v postupe mlieko sominate,ale v recepture ho neuvadzate
celero
Budúci týždeň sa chystám takýto kysnutý koláč urobiť, takže sa mi Váš recept výborne hodí. Len teda prosím o doplnenie mlieka do receptury - ako uvádza pekarik vyššie.
tetuska
posýpkový robieva moja mamka, je veľmi dobrý....
babkamt
všimla som si,že v surovinách na cesto si zabudla napísať množstvo mlieka
ejmepb
Ja na posýpku vymiešam maslo, cukor, van. cukor a detská krupica na konzistenciu aby sa to dalo strúhať na jablkovom strúhadle.
lucccka
Tento koláč poznám, je perfektný. Ale podľa mňa je oveľa lepší bez posýpky. Posýpka len zabije chuť šťavnatého ovocia. Zrejme je tam z technických príčin, aby sa ovocie nepripálilo, však? Ja ju dávam na tanieri potom vždy dolu.
alenka0901
Ja dávam tiež posýpku na koláč, podľa mňa je vtedy chrumkavejší. Keď robím slivkový, tak dávam do posýpky trochu perníkového korenia.
heureka
Aj ja mám tiez velmi rada ked je upeceny do chrumkava.
Vyzerá velmi chutne!
viera1
A trošku medu do posýpky zaručí,že bude chrumkavá...
grandma
Posýpka sa robí z hrubej alebo polohrubej múky.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha