Foto: marianne
Toto je tiež jedno zo starých,naších obľúbených ciest na ovocné koláče,robievala ho mama i ja a ak motyka strelí,tak bude hádam aj dcéra.Ak sa Zobraziť celý popisToto je tiež jedno zo starých,naších obľúbených ciest na ovocné koláče,robievala ho mama i ja a ak motyka strelí,tak bude hádam aj dcéra.Ak sa dodrží postup,tak pekne narastie a ovocie dávame vždy podľa sezony,čo práve dozrieva,teraz k nám začínajú chodiť dolniaci s marhuľami,tak teraz tie,ale dávam aj jahody,višne,čerešne,maliny,ríbezle,marhule,broskyne...a v zime dáme to,čo sme si naškrečkovali v lete...:-))
porcia
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
3-4 ks |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
3/4 hrnčeka |
|
3-5 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
podľa sezony marhule:-),ríbezle,broskyne,čerešne... |
|
kúsok na vymastenie plechu |
|
2-3 PL na vysypanie plechu |
|
na potretie upečeného kolača |
|
Postup
-
1
Odmerka-hrnček= 250 ml. Vymiešame celé vajcia+cukor+vanilkový cukor na hustý krém.Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva,olej, štipku soli-premiešame a na koniec ešte vmiešame mlieko.
-
2
Cesto vylejeme na plech,rovnomerne rozložíme,poukladáme ovocie(môžeme ho kombinovať čo len máme radi).
-
3
Pečieme radšej pomalšie,dozlatista.Hotový koláčik,potrieme maslom,je vláčnejší, pocukrujeme vanilkou,po vychladnutí pokrájame na štvorce.V zime túto vďačnú dobrotu pečieme s kompotovaným ovocím.
-
4
a ku kávičke...
dcéry a koláč je vždy výborný...