Nepečený ovocný dezert

Ovocný dezert s mascarpone krémom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr pripravíme 10 formičiek (pohárikov) s objemom 150 ml. Vystelieme ich potravinovou fóliou. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Mrazené ovocie s vodou a kryštálovým cukrom dáme zohriať asi na 70 °C, aby sa ovocie rozpustilo a cukor roztopil. Ovocie scedíme a do šťavy primiešame želatínu.
  2. Z toastoveho chleba vykrojíme kruhy a pásy na vystlanie formičiek. Vykrojené toasty namočíme v ovocnej šťave (najprv kruhy) a vystelieme formičky. Naplníme ovocím asi do troch štvrtín. Vymiešame mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom a doplníme takmer po okraj formičky. Prikryjeme ďalším krúžkom namočeného toastu. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 – 5 hodín. Koláčik vyberieme z formičky. Môžeme ho ešte poliať rozmixovaným ovocným pyré a dozdobiť čerstvým drobným ovocím.
  3. Formičky môžeme aj úplne naplniť ovocím a mascarpone krém môžeme podávať vedľa dezertu.