Ovocno-zeleninové kuracie stehná

Autor receptu: betty21

Kuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme varili a ja som povedala, že kurča s kečupom, zdalo sa jej to byť divné. Rozhodla som sa, že ho zverejním.

4 -6
porcie
10 minút
príprava
60 - 90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehná obalíme korením, ktoré nám vyhovuje., napr kura zo 7 bylín, korenie na kurča apod. Dáme na nevymastený pekáč, pridáme nakrájanú mrkvu, jabľčka v šupke. Podlejeme asi 1 dcl vody. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  2. Asi po 30 - 40 min. kurča vyberieme z rúry, polejeme kečupom, podľa potreby vodou a znova dáme piecť. Asi 15 min. pred upečením pekáč vyberieme, môžeme posypať majoránkou a necháme dopiecť do chrumkava.
  3. Ku kuriatku podávam najradšej ryžu.
  4. Môj tip na rýchlu ryžu: Asi do 2 l vody dám 2 lyžičky soli a privediem do varu. Pridám prepláchnutú ryžu a nechám variť asi 20 min. Potom ryžu scedím cez sito a môžem podávať. Ryža sa nelepí, netreba ju miešať a keď máme dobrú šťavu z mäsa, dobrota je pripravená.
  5. Dobrú chuť :) Podotýkam, že toto kuriatko chutí sladko-kyslo, teda budú ho mať radi, tí, čo obľubujú mäso s ovocím. Kto chce, môže dať na začiatok aj cibuľu, príp. chilly papričku a pod.