Ovocno-zeleninové kuracie stehná
Autor receptu: betty21
Kuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme varili a ja som povedala, že kurča s kečupom, zdalo sa jej to byť divné. Rozhodla som sa, že ho zverejním.
4 -6 porcie |
10 minút príprava |
60 - 90 minút na 200 °C |
Postup
- Stehná obalíme korením, ktoré nám vyhovuje., napr kura zo 7 bylín, korenie na kurča apod. Dáme na nevymastený pekáč, pridáme nakrájanú mrkvu, jabľčka v šupke. Podlejeme asi 1 dcl vody. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry piecť.
- Asi po 30 - 40 min. kurča vyberieme z rúry, polejeme kečupom, podľa potreby vodou a znova dáme piecť. Asi 15 min. pred upečením pekáč vyberieme, môžeme posypať majoránkou a necháme dopiecť do chrumkava.
- Ku kuriatku podávam najradšej ryžu.
- Môj tip na rýchlu ryžu:
Asi do 2 l vody dám 2 lyžičky soli a privediem do varu. Pridám prepláchnutú ryžu a nechám variť asi 20 min. Potom ryžu scedím cez sito a môžem podávať. Ryža sa nelepí, netreba ju miešať a keď máme dobrú šťavu z mäsa, dobrota je pripravená.
- Dobrú chuť :)
Podotýkam, že toto kuriatko chutí sladko-kyslo, teda budú ho mať radi, tí, čo obľubujú mäso s ovocím. Kto chce, môže dať na začiatok aj cibuľu, príp. chilly papričku a pod.