Foto: jurka
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
JABLKOVÁ DREŇ: | |
5 ks |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 PL sušené |
|
TVAROHOVY PUDING: | |
500 ml |
|
250 g |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
50 g alebo maslo |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme podľa návodu na obale puding - najlepší je banánový alebo vanilkový. Dávam doň o 1 PL viac cukru. Uvarený puding necháme chvíľu chladnúť. Zatiaľ pripravíme jablká.
- 2
Jablká umyjeme a nakrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky. Nastrúhame - šupka nám zostane v ruke (odpad). Pripravíme si 5 misiek, v ktorých budeme dezert podávať.
- 3
Do jablkovej drene prisypeme ovsené vločky, vanilkový cukor (podľa chuti), kto ľúbi - 1/4 ČL mletej škorice a sušené hrozienka (výbornou alternatívou je rozpučený banán). Dobre premiešame a naložíme na dno misiek.
- 4
Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a Heru/maslo. Metličkou dobre vymiešame. Zmes rozdelíme do misiek na jablkovú dreň. Pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale, ozdobíme ňou misky, presypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu