Ovocno-tvarohový pohár

jurka - bez fotkyjurka, 2. októbra 2012
Ovocno-tvarohový pohár
Foto: jurka
5
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

JABLKOVÁ DREŇ:
5 ks
4 PL
1 PL
2 PL sušené
TVAROHOVY PUDING:
500 ml
250 g
4 PL
1 bal.
50 g alebo maslo
1 bal.
150 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme podľa návodu na obale puding - najlepší je banánový alebo vanilkový. Dávam doň o 1 PL viac cukru. Uvarený puding necháme chvíľu chladnúť. Zatiaľ pripravíme jablká.

  2. 2

    Jablká umyjeme a nakrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky. Nastrúhame - šupka nám zostane v ruke (odpad). Pripravíme si 5 misiek, v ktorých budeme dezert podávať.

  3. 3

    Do jablkovej drene prisypeme ovsené vločky, vanilkový cukor (podľa chuti), kto ľúbi - 1/4 ČL mletej škorice a sušené hrozienka (výbornou alternatívou je rozpučený banán). Dobre premiešame a naložíme na dno misiek.

  4. 4

    Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a Heru/maslo. Metličkou dobre vymiešame. Zmes rozdelíme do misiek na jablkovú dreň. Pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale, ozdobíme ňou misky, presypeme kakaom.

Diskusia k receptu

anina6
vyzerá fantasticky, dala by som si aj teraz,mňam
fazia
Nuž ja som ho dnes pripravila, ale keďže u nás čisté ovsené vločky surové nie sú v obľube a ochutené neboli, postrúhané ochutené jablká som primiešala k hotovému tvarohovému pudingu. Vyzerala to nie tak vábivo, ako obrázok tohto receptu, ale bolo to chutné a hlavne veeeeľmi zdravé. :-) Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia