Ovocno-tvarohový pohár
Autor receptu: jurka
5 porcií |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv uvaríme podľa návodu na obale puding - najlepší je banánový alebo vanilkový. Dávam doň o 1 PL viac cukru. Uvarený puding necháme chvíľu chladnúť. Zatiaľ pripravíme jablká.
- Jablká umyjeme a nakrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky. Nastrúhame - šupka nám zostane v ruke (odpad). Pripravíme si 5 misiek, v ktorých budeme dezert podávať.
- Do jablkovej drene prisypeme ovsené vločky, vanilkový cukor (podľa chuti), kto ľúbi - 1/4 ČL mletej škorice a sušené hrozienka (výbornou alternatívou je rozpučený banán). Dobre premiešame a naložíme na dno misiek.
- Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a Heru/maslo. Metličkou dobre vymiešame. Zmes rozdelíme do misiek na jablkovú dreň.
Pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale, ozdobíme ňou misky, presypeme kakaom.
|