Ovocno-tvarohový pohár

Autor receptu: jurka

5
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvaríme podľa návodu na obale puding - najlepší je banánový alebo vanilkový. Dávam doň o 1 PL viac cukru. Uvarený puding necháme chvíľu chladnúť. Zatiaľ pripravíme jablká.
  2. Jablká umyjeme a nakrájame na štvrťky, odstránime jadrovníky. Nastrúhame - šupka nám zostane v ruke (odpad). Pripravíme si 5 misiek, v ktorých budeme dezert podávať.
  3. Do jablkovej drene prisypeme ovsené vločky, vanilkový cukor (podľa chuti), kto ľúbi - 1/4 ČL mletej škorice a sušené hrozienka (výbornou alternatívou je rozpučený banán). Dobre premiešame a naložíme na dno misiek.
  4. Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a Heru/maslo. Metličkou dobre vymiešame. Zmes rozdelíme do misiek na jablkovú dreň. Pripravíme šľahačku v prášku podľa návodu na obale, ozdobíme ňou misky, presypeme kakaom.