Ovocné tvarohové gule
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Tvaroh, detskú krupicu, vajíčko a vanilkový cukor zmiešame dokopy. Vzniknuté cesto, ktoré bude trošku riedke, necháme odstáť pol hodiny. Cesto, ktoré rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske, rozdelíme na nepravidelné obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme trošku ovocia a vytvarujeme gule.
- 2
Ovocnú náplň tvorí rôzne zavárané alebo čerstvé ovocie podľa chuti. Hneď ako máme pripravené gule, olejom vymastíme spodok aj boky parnej nádoby.
- 3
Tri poschodia plné tvarohových ovocných gúľ paríme 30 minút, dve poschodia 20 minút. Medzitým opražíme strúhanku, zložíme z ohňa, pridáme cukor a premiešame. Pripravenou zmesou posypeme teplú dobrotu.
- 4
Náš tip: Môžeme podávať posypané domácim perníkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu