Ovocné tvarohové gule

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Ovocné tvarohové gule
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
300 g, alebo hrubej múky
1 ks
1 ks
  zavárané alebo čerstvé podľa chuti
Posýpka:




Postup

  1. 1

    Tvaroh, detskú krupicu, vajíčko a vanilkový cukor zmiešame dokopy. Vzniknuté cesto, ktoré bude trošku riedke, necháme odstáť pol hodiny. Cesto, ktoré rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske, rozdelíme na nepravidelné obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme trošku ovocia a vytvarujeme gule.

  2. 2

    Ovocnú náplň tvorí rôzne zavárané alebo čerstvé ovocie podľa chuti. Hneď ako máme pripravené gule, olejom vymastíme spodok aj boky parnej nádoby.

  3. 3

    Tri poschodia plné tvarohových ovocných gúľ paríme 30 minút, dve poschodia 20 minút. Medzitým opražíme strúhanku, zložíme z ohňa, pridáme cukor a premiešame. Pripravenou zmesou posypeme teplú dobrotu.

  4. 4

    Náš tip: Môžeme podávať posypané domácim perníkom.

Diskusia k receptu

franka1
....ale varit do vody, ked nemám pariaci hrniec, by sa to mohlo dať? co myslíte, nie? :)
wildrane
jej, tento receptík som robila ešte dávno na strednej škole, pred cca 23 rokmi, mala som ho od spolužiačky Mirky (Brčka :D), robila ho jej starká, ďakujem za pripomenutie. Ukladám do KK. Ja som ich varila vo vode.
rozmarin
Jasné, že sa dajú variť vo vode, ja ich tak robím. A keď som lenivá, tak uvarím iba čisto guľky bez ovocia a až na tanieri dám ovocie, lekvár, alebo kompót. Sú mňam s opražčnou strúhankou a poliate roztopeným maslom.
siskam
Tak tieto guľky idem okamžite urobiť, už len preto, že autor receptu je syn mojej naj kamošky. Náhoda, o to viac sa teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia