Ovocné krémové misky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Veľmi jednoduchý,letný koláčik.Vlastne chutí,ako ovocný krémeš,len v inom tvare.

12
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ospravedlňujem sa,neplánovala som tento koláčik dať na Varechu,takže som fotila,len do svojho albúmu a nie postup.No budem sa snažiť postup popísať. Koláčik je veľmi jednoduchý a hotový raz a dva. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu. Obe polovice rozválame a rozdelíme po 12 štvorcov.Tak získame 24 štvorcov. Moja mafinová forma má 12 mištičiek,takže som potrebovala 24 štvorcov,lebo ukladáme po dva do mištičky,krížom cez seba. Misky pred tým než cesto uložíme potrieme olejom.
  2. Do misiek som vsypala fazuľky,aby som cesto zaťažila,lebo by sa mi vydúvalo.Pred tým som dno v miskách aj popichala.Boky cesta som potrela rozšľahaným vajíčkom. neurobte to naopak.Fazuľky by sa do cesta zalepili.
  3. Po upečení,čo trvá asi 18-20 minút na 200 stupňoch.,vyberieme koláčiky.Trochu ich necháme vychladnúť a fazuľky vysypeme.Použijeme zase inokedy.Vznikne nám pekný,veľký priestor na plnenie mištičiek
  4. Z mlieka ,zlatého klasu,kr. a van.cukru uvaríme puding.Do hustého a horúceho zamiešame maslo.Ešte chvíľu miešame.Po malom schladení,lyžicou nalejeme puding do misiek a prizdobíme ovocím.Necháme schladiť.
  5. Mne sa trochu pudingu zvýšilo,robila som ho viac,tak som urobila aj ovocný pohár.