Ovocná torta

denidasa - fotkadenidasa, 27. októbra 2015
Ovocná torta
Foto: denidasa

Túto tortu som spravila ako pokus či budem vedieť upiecť aj niečo náročnejšie a podarila sa. Mala veľký úspech a už som ju robila Zobraziť celý popisTúto tortu som spravila ako pokus či budem vedieť upiecť aj niečo náročnejšie a podarila sa. Mala veľký úspech a už som ju robila na objednávku niekoľko krát.

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
1 bal.
1 bal.
2 PL
Plnka:
3 ks
1 PL
200 g posekaná
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme plnku, ktorá by mala postáť aspoň 5 hodín. Do šľahačky dáme rozlámanú čokoládu a cukor a uvaríme. Dáme do chladu.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame a pridávame múku, prdopeč a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme 35 min na 180°.

  3. 3

    Čokoládový krém vyšľaháme na tuhý krém. Vychladený korpus prekrojíme na polky, natrieme domácim kyslým lekvárom a poukladáme banány. Na banány dáme väčšiu polku krému, korpus a zvyšok krému, ktorý natrieme aj na boky. Trubičky si prekrojíme na polky a lepíme okolo korpusu. Čokoládovú polevu si rozpustíme a nalejeme ba vrch torty. Naukladáme všetko ovocie podľa chuti, trubičky zviažeme stužkou a dáme chladiť.

Diskusia k receptu

bubaya
@denidasa - torta vyzerá skvelo. Popracuj na lepších fotkách. Foť alebo z bližšia, alebo fotku potom orež, aby bolo vidno celú tortu. Gauč nás až tak nezaujíma. Môžeš pridať aj niečo z postupu pečenia. Nemusíš každé vajce fotiť zvlášť, ale také tri fotky od korpusu ku konečnému výrobku by nezaškodili, lebo lepšie je raz vidieť, ako dvakrát čítať .
denidasa
@bubaya- dakujem,fotila som ju skor takze nie je aktualna a zial postup som vtedy nefotila lebo som nemala v plane niekde to davat. Ale to sa zmenilo takze uz som mudrejsia a postupy zacnem fotit :-)
jozka2
Vyzera velmi dobre.Ak ju budes este raz robit tak pridaj tu foto v reze.Kazdy raz zacina naucis sa to.
katkakatulka
No krásna inšpirácia na Vianoce. Ukladám, krásny recept. Len tie moje ľavé ruky. No uvidíme.
katkakatulka
No krásna inšpirácia na Vianoce. Ukladám, krásny recept. Len tie moje ľavé ruky. No uvidíme.
bambulka32
Nič v zlom,ale tento recept 0 bodov,plnka nestuhla a korpus zo 4 vajec?ta vysledna foto nezodpovedá realite:-( som sklamaná,že ma odobral o skoro pol dna v kuchyni kedže plnka 5 hod.v chlade?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia