Foto: denidasa
Túto tortu som spravila ako pokus či budem vedieť upiecť aj niečo náročnejšie a podarila sa. Mala veľký úspech a už som ju robila Zobraziť celý popisTúto tortu som spravila ako pokus či budem vedieť upiecť aj niečo náročnejšie a podarila sa. Mala veľký úspech a už som ju robila na objednávku niekoľko krát.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si spravíme plnku, ktorá by mala postáť aspoň 5 hodín. Do šľahačky dáme rozlámanú čokoládu a cukor a uvaríme. Dáme do chladu.
- 2
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame a pridávame múku, prdopeč a kakao. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme 35 min na 180°.
- 3
Čokoládový krém vyšľaháme na tuhý krém. Vychladený korpus prekrojíme na polky, natrieme domácim kyslým lekvárom a poukladáme banány. Na banány dáme väčšiu polku krému, korpus a zvyšok krému, ktorý natrieme aj na boky. Trubičky si prekrojíme na polky a lepíme okolo korpusu. Čokoládovú polevu si rozpustíme a nalejeme ba vrch torty. Naukladáme všetko ovocie podľa chuti, trubičky zviažeme stužkou a dáme chladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu