Ovocná koža fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 20. mája 2014
Ovocná koža (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento recept prezentovala v televízii,bývala vareškárka Čistinka.Súťažila s nim.Už vtedy som si povedala,že recept vyskúšam.No akosi k tomu nedošlo. Až včera som sa ho rozhodla urobiť. Je to na spracovanie veľmi jednoduchý recept.

15 minút
príprava
8-9 hodín minút
na 75-80 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks
pár lístočkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použila som túto vlastnú,malú dávku,preto že som nevedela ako to dopadne.Ovocnú kožu som robila po prvý krát. Použila som jahody,dva banány,jablko,a lístky medovky.Bez cukru a iných ingrediencii.

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté jahody a ošúpané banány,jablko zbavené jaderníka,som nakrájala na menšie kúsky a vložila do mixéra. / Banány sú na obrázku tri,ale spracovala som len dva./

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmixovala som to na hustú kašu.

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naliala na pekáč s mastným papierom.Vrstva mala asi 2-3 mm.

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A potom zmes išla do rúry na sušenie.Sušila som ju 8.00 hod.Na 75-80 0C. Kraje mi trochu obschli a mali tendenciu sa lámať.Na budúce to už budem sledovať a teplotu ešte asi znížim. Vraj sa koža dá sušiť aj na slniečku.To ešte nemám odskúšané.

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celá ovocná koža,musí veľmi dobre vychladnúť,aby vám mastný papier zišiel dole.Mala som s tým trochu problém.Hlavne v tých zasušených okrajoch.No poradila som si.Na budúce budem už zase múdrejšia.Kožu som strihala v pásoch nožnicami na ozdobný strih. A tu je už výsledok môjho snaženia.

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A celý postup.Tu je recept,podľa ktorého som pracovala.http://bonvivani.sk/recepty/ovocna-koza Ovocná koža bonvivani.sk

    Ovocná koža (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Letné, Sušenie, Zdravie a diéty

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Tatranka veľmi dobre si si s tým receptom poradila, klobúk dolu, pamätám si aj čistinkinu prezantáciu v telke. Na to, že si kožu robila prvý krát výborná práca.
@tatranka velmi zaujimava vec :-) mozem sa spytat,ze na co je tato koza? Ma sa takto jest,alebo pouzit niako do niecoho..? Vobec neviem naco to je :-(