Ovocná koža (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept prezentovala v televízii,bývala vareškárka Čistinka.Súťažila s nim.Už vtedy som si povedala,že recept vyskúšam.No akosi k tomu nedošlo.
Až včera som sa ho rozhodla urobiť. Je to na spracovanie veľmi jednoduchý recept.
15 minút príprava |
8-9 hodín minút na 75-80 °C |
Postup
- Použila som túto vlastnú,malú dávku,preto že som nevedela ako to dopadne.Ovocnú kožu som robila po prvý krát.
Použila som jahody,dva banány,jablko,a lístky medovky.Bez cukru a iných ingrediencii.
- Umyté jahody a ošúpané banány,jablko zbavené jaderníka,som nakrájala na menšie kúsky a vložila do mixéra. / Banány sú na obrázku tri,ale spracovala som len dva./
- Zmixovala som to na hustú kašu.
- Naliala na pekáč s mastným papierom.Vrstva mala asi 2-3 mm.
- A potom zmes išla do rúry na sušenie.Sušila som ju 8.00 hod.Na 75-80 0C.
Kraje mi trochu obschli a mali tendenciu sa lámať.Na budúce to už budem sledovať a teplotu ešte asi znížim.
Vraj sa koža dá sušiť aj na slniečku.To ešte nemám odskúšané.
- Celá ovocná koža,musí veľmi dobre vychladnúť,aby vám mastný papier zišiel dole.Mala som s tým trochu problém.Hlavne v tých zasušených okrajoch.No poradila som si.Na budúce budem už zase múdrejšia.Kožu som strihala v pásoch nožnicami na ozdobný strih.
A tu je už výsledok môjho snaženia.
- A celý postup.Tu je recept,podľa ktorého som pracovala.http://bonvivani.sk/recepty/ovocna-koza
Ovocná koža
bonvivani.sk