Ovocná koža (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept prezentovala v televízii,bývala vareškárka Čistinka.Súťažila s nim.Už vtedy som si povedala,že recept vyskúšam.No akosi k tomu nedošlo. Až včera som sa ho rozhodla urobiť. Je to na spracovanie veľmi jednoduchý recept.

15 minút
príprava
8-9 hodín minút
na 75-80 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som túto vlastnú,malú dávku,preto že som nevedela ako to dopadne.Ovocnú kožu som robila po prvý krát. Použila som jahody,dva banány,jablko,a lístky medovky.Bez cukru a iných ingrediencii.
  2. Umyté jahody a ošúpané banány,jablko zbavené jaderníka,som nakrájala na menšie kúsky a vložila do mixéra. / Banány sú na obrázku tri,ale spracovala som len dva./
  3. Zmixovala som to na hustú kašu.
  4. Naliala na pekáč s mastným papierom.Vrstva mala asi 2-3 mm.
  5. A potom zmes išla do rúry na sušenie.Sušila som ju 8.00 hod.Na 75-80 0C. Kraje mi trochu obschli a mali tendenciu sa lámať.Na budúce to už budem sledovať a teplotu ešte asi znížim. Vraj sa koža dá sušiť aj na slniečku.To ešte nemám odskúšané.
  6. Celá ovocná koža,musí veľmi dobre vychladnúť,aby vám mastný papier zišiel dole.Mala som s tým trochu problém.Hlavne v tých zasušených okrajoch.No poradila som si.Na budúce budem už zase múdrejšia.Kožu som strihala v pásoch nožnicami na ozdobný strih. A tu je už výsledok môjho snaženia.
  7. A celý postup.Tu je recept,podľa ktorého som pracovala.http://bonvivani.sk/recepty/ovocna-koza Ovocná koža bonvivani.sk