Ovečky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. júna 2015
Ovečky
Foto: droetker

Komerčný recept

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal.
250 ml
125 g
3 ks
Na krém:
 (je súčasťou balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml
150 g zmäknuté
60 g
Na ozdobenie:
2 bal.
100 g
1 bal.
1 PL zarovnaná
1 bal.
100 g

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou, elektrický ručný šľahač

  2. 2

    Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Pomocou dvoch KL nanesieme na vymastené plechy 30 kôpok s veľkosťou vlašského orecha. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4

  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť.

  5. 5

    Zo zmesi na prípravu krému pripravíme krém s mliekom, maslom a cukrom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom. Pomocou trubičky do každej guľôčky vytvoríme otvor a naplníme krémom.

  6. 6

    Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme guľôčky svetlou polevou, obalíme v kokose a necháme zatuhnúť na papieri na pečenie. Marcipán zmiešame s kakaom a vytvarujeme 30 hlavičiek, ktoré pripevníme pomocou polevy na telíčka. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, papuľku a uška urobíme z mandlí.

  7. 7

    Guľôčky môžeme obaliť aj v lúpaných mletých mandliach.

Diskusia k receptu

evanaaa
A tie venčeky v surovinách na cesto sú načo, nevidím ich použitie.....?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha