Ovečky
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal. |
|
250 ml |
|
125 g |
|
3 ks |
|
Na krém: | |
(je súčasťou balenia Venčekov Dr.Oetker) |
|
650 ml |
|
150 g zmäknuté |
|
60 g |
|
Na ozdobenie: | |
2 bal. |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 PL zarovnaná |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou, elektrický ručný šľahač
- 2
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Pomocou dvoch KL nanesieme na vymastené plechy 30 kôpok s veľkosťou vlašského orecha. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4
- 4
Po upečení necháme vychladnúť.
- 5
Zo zmesi na prípravu krému pripravíme krém s mliekom, maslom a cukrom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom. Pomocou trubičky do každej guľôčky vytvoríme otvor a naplníme krémom.
- 6
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme guľôčky svetlou polevou, obalíme v kokose a necháme zatuhnúť na papieri na pečenie. Marcipán zmiešame s kakaom a vytvarujeme 30 hlavičiek, ktoré pripevníme pomocou polevy na telíčka. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, papuľku a uška urobíme z mandlí.
- 7
Guľôčky môžeme obaliť aj v lúpaných mletých mandliach.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu