Ovečky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou, elektrický ručný šľahač
  2. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Pomocou dvoch KL nanesieme na vymastené plechy 30 kôpok s veľkosťou vlašského orecha. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4
  4. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Zo zmesi na prípravu krému pripravíme krém s mliekom, maslom a cukrom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom. Pomocou trubičky do každej guľôčky vytvoríme otvor a naplníme krémom.
  6. Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme guľôčky svetlou polevou, obalíme v kokose a necháme zatuhnúť na papieri na pečenie. Marcipán zmiešame s kakaom a vytvarujeme 30 hlavičiek, ktoré pripevníme pomocou polevy na telíčka. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, papuľku a uška urobíme z mandlí.
  7. Guľôčky môžeme obaliť aj v lúpaných mletých mandliach.