Oškvarkové pagáčiky so smotanovým cestom fotorecept
Viem, že je ich tu už dosť, ale takýto recept som tu nenašla a tak Vám ho ponúkam, možno sa bude niekomu hodiť Zobraziť celý popisViem, že je ich tu už dosť, ale takýto recept som tu nenašla a tak Vám ho ponúkam, možno sa bude niekomu hodiť :-)
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    Večer som vybrala smotanu z chladničky a nechala som ju na kuch. linke do rána zohriať na izbovú teplotu. Ráno som do nej rozmrvila droždie a nechala napučať kvások.   
- 
                                                    2
                                                    Z múky som odobrala tretinu a zmiesila som ju s pomletými oškvarkami.   
- 
                                                    3
                                                    Ostatnú múku som preosiala na dosku, pridala som soľ, vajcia a smotanový kvások.   
- 
                                                    4
                                                    Vymiesila som hladké cesto, trošku sa mi to lepilo, zrejme preto, že boli veľké vajíčka a tak som pridala ešte ai 100 g múky.   
- 
                                                    5
                                                    Cesto som rozvaľkala a potrela oškvarkovou hmotou.   
- 
                                                    6
                                                    Preložila som ho z oboch strán.   
- 
                                                    7
                                                    A poskladala, znovu rozvaľkať a poskladať, opakovať trikrát bez čakania.   
- 
                                                    8
                                                    Trikrát zložené a rozvaľkané vykrojila malé pagáčiky, vyšlo mi 110 kusov.   
- 
                                                    9
                                                    Uložila som ich na plech, potrela rozšľahaným vajcom, nechala som ich hodinu pokysnúť na plechu a upiekla na 180 stupňoch asi 20 minút, treba sledovať :-) Sú chrumkavé a vydržia také aj na druhý deň a možno aj viac, to neviem, lebo ich vždy zjeme skor :-)   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


A že Ti nenarástli? Kvások sa Ti zdvihol? Na plechu keď boli hodinu, podkysli? Mala si ich v teple?
Neexistuje, ak si robila všetko podľa receptu krok za krokom aby sa nevydarili, je to skvelý recept.
Vyzerajú fakt dobré. Už som si ich uložil a v týždni skúsime.
ty to vieš..!!
faldy jak na mojom bruchu...
úsmev od ucha k uchu..
:-)
Toto je 8. recept z varechy ktorý skúšam, potom si spravím taký rebríček ktoré boli naj. Zatiaľ vedú jafajnovské
Tak som ich dnes skúsil. Len som si dobré neprečítal recept a dal som o jedno vajce na viac. tak som mal redšie cesto. Preto sa trochu rozliali, ale na chutí to pravdaže neuberá. Na druhy krát budem vedieť. Veľmi mi chutia. Ozaj sú dobré.