Foto: kajusiqq
:D Večer mi troška preskočilo a začala som piecť.....bála som sa čo a ako, pretože som pospájala všetky skusenosti (ktoré určite ešte niesu také Zobraziť celý popis:D Večer mi troška preskočilo a začala som piecť.....bála som sa čo a ako, pretože som pospájala všetky skusenosti (ktoré určite ešte niesu také veľké) ale vyšlo to podľa mňa veľmi dobre. Cesto bolo lahodné, jemnučke, krehučke a mäkkučke :)......Ostala som veľmi spokojná a preto vám toto cesto a všetko okolo toho vrelo odporúčam :)....A ešte, ja viem, mohla som ich skrútiť krajšie ale na moju obranu :)......robila som ich prvý krát :)
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Do teplého mlieka nasypeme cukor a nadrobíme droždie(ja to potom dobre premiešam aby neboli žiadne hrudky) necháme vykysnúť kvások.
-
2
Kým nam kvások kysne preosejeme múku, soľ, PDP a práškový cukor do misy.Dobre premiešame:))....
-
3
Vlejeme nakysnutý kvások a miesime. Prilejeme 3/4 oleja a ďalej miesime. Asi tak 8 minút. Potom prilejem zvyšok oleja a ručne dobre premiešame až sa cesto nechytá na ruku ani na misku.
-
4
Potom poprášime múkou a necháme vykysnúť.
-
5
Vykysnuté rozdelíme na 4 časti. Každú osobitme vyvaľkáme na tenkú placku na cesto nanesieme plnky(na obrázku je pudingová s hrozienkami:)postupy na plnky máte nižšie uvedene:)
-
6
Zrolujeme na rolády. Stáčame tak na tesno ako sa len dá,lebo inak bude náplň vypadávať. Z každého valčeka mi vyšlo na 1 a pol plechu:)....bolo ich teda naozaj dosť:D
-
7
Hotové rolády nakrájame na hrubšie kúsky a dáme na plech. Trochu na vrchu pritlačíme, potrieme masielkom.
-
8
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C kým nie sú zlaté(asi tak 20-25 minutiek:) Pudingová: Puding vanilkový-1 sáčik mlieko-400ml cukor kryštálový-3-4 lyžice Palmarín-25-40g Puding uvaríme skoro podľa návodu len dáme trocha menej mliečka aby nebol príliš riedky.Do uvareneho tepleho pudingu dáme palmarin a necháme vychladnúť. Potom nanesieme na cesto a dáme na puding hrozienka.Stočíme a necháme ešte troška podkysnuť potom narežeme a dáme na papierom vyložený plech:))).......puding sa dosť ťažko stáča ale stojí to zato:) a tu su už upečene:)
-
9
Orechové: 100g Palmarin(maslo),2-4 lyžice medu,4 lyžice práškového cukru,5-6 hrste orechov( Ozdobíme orechami. a samozrejme potrieme masielkom. Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a orechmi proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
-
10
Škoricové: 1-2 PL škorica,1 balík škoricový cukor,cukor práškový 4 lyžice, maslo(palmarin)100g....toto spolu zmiešame a natrieme na cesto Potrieme maslom a pocukríme škoricovým cukrom.(palmarin troška vytečie kedže je to tuk ale to nevadí pretože su ešte chutnejšie a vláčnejšie:) Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a škoricou proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
-
11
Kakaové: 100g maslo(palmarin),4 lyžice cukor práškový,1 lyžica kakao Potrieme maslom. Narezane ich máte v bode 7:)......tu su už upečene:) Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a kakaom proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
-
12
Tu su upečene orechové:))
-
13
A tu su upečene škoricové:)
-
14
Moje ranajky :Dktore som 3x zopakovala:D.....uff to bolo ale mnáám:)
aj mne by sa také "preskočenie" zišlo
hlavne ked ma navštívi pani "nechcesami"...:-))
za tou paňou nie je nič...:-(
asi potrebujem-občas- malý dvor a veľký bič..:-)))
ty svoju zručnosť nadalej cvič..
máš na to!!!!si mamine zlato!!!! :-))))
Este ti doporucujem aby si si precitala tento recept od @honestky - ma tam fantasticku polevu na skoricove osie hniezda .Ta poleva je uplne uzasna , oplati sa ju vyskusat .
varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-kysnute-osie-hniezda-...
Si veľmi šikovná, fandím ti a nech sa stále tak krásne darí! :-)
Dakujeme velmi pekne. Cela rodinka si na tom teraz pochutnavame...
Si proste maly sikovnicek ! :)
Prajem Ti este pekny vecer a vela vela dalsich receptov!
Uz sa Ti tu mnozia fanusikovia :-P