Osie hniezda (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

:D Večer mi troška preskočilo a začala som piecť.....bála som sa čo a ako, pretože som pospájala všetky skusenosti (ktoré určite ešte niesu také veľké) ale vyšlo to podľa mňa veľmi dobre. Cesto bolo lahodné, jemnučke, krehučke a mäkkučke :)......Ostala som veľmi spokojná a preto vám toto cesto a všetko okolo toho vrelo odporúčam :)....A ešte, ja viem, mohla som ich skrútiť krajšie ale na moju obranu :)......robila som ich prvý krát :)

60-70
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do teplého mlieka nasypeme cukor a nadrobíme droždie(ja to potom dobre premiešam aby neboli žiadne hrudky) necháme vykysnúť kvások.
  2. Kým nam kvások kysne preosejeme múku, soľ, PDP a práškový cukor do misy.Dobre premiešame:))....
  3. Vlejeme nakysnutý kvások a miesime. Prilejeme 3/4 oleja a ďalej miesime. Asi tak 8 minút. Potom prilejem zvyšok oleja a ručne dobre premiešame až sa cesto nechytá na ruku ani na misku.
  4. Potom poprášime múkou a necháme vykysnúť.
  5. Vykysnuté rozdelíme na 4 časti. Každú osobitme vyvaľkáme na tenkú placku na cesto nanesieme plnky(na obrázku je pudingová s hrozienkami:)postupy na plnky máte nižšie uvedene:)
  6. Zrolujeme na rolády. Stáčame tak na tesno ako sa len dá,lebo inak bude náplň vypadávať. Z každého valčeka mi vyšlo na 1 a pol plechu:)....bolo ich teda naozaj dosť:D
  7. Hotové rolády nakrájame na hrubšie kúsky a dáme na plech. Trochu na vrchu pritlačíme, potrieme masielkom.
  8. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C kým nie sú zlaté(asi tak 20-25 minutiek:) Pudingová: Puding vanilkový-1 sáčik mlieko-400ml cukor kryštálový-3-4 lyžice Palmarín-25-40g Puding uvaríme skoro podľa návodu len dáme trocha menej mliečka aby nebol príliš riedky.Do uvareneho tepleho pudingu dáme palmarin a necháme vychladnúť. Potom nanesieme na cesto a dáme na puding hrozienka.Stočíme a necháme ešte troška podkysnuť potom narežeme a dáme na papierom vyložený plech:))).......puding sa dosť ťažko stáča ale stojí to zato:) a tu su už upečene:)
  9. Orechové: 100g Palmarin(maslo),2-4 lyžice medu,4 lyžice práškového cukru,5-6 hrste orechov( Ozdobíme orechami. a samozrejme potrieme masielkom. Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a orechmi proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
  10. Škoricové: 1-2 PL škorica,1 balík škoricový cukor,cukor práškový 4 lyžice, maslo(palmarin)100g....toto spolu zmiešame a natrieme na cesto Potrieme maslom a pocukríme škoricovým cukrom.(palmarin troška vytečie kedže je to tuk ale to nevadí pretože su ešte chutnejšie a vláčnejšie:) Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a škoricou proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
  11. Kakaové: 100g maslo(palmarin),4 lyžice cukor práškový,1 lyžica kakao Potrieme maslom. Narezane ich máte v bode 7:)......tu su už upečene:) Ak nechceme aby sa nám rozlepovali(sice mne sa nerozlepovali ale neboli take viete take pekne ako ine)tak iba potrieme masielkom posypeme cukrom a kakaom proste všetko tak isto iba vynecháme tuk.
  12. Tu su upečene orechové:))
  13. A tu su upečene škoricové:)
  14. Moje ranajky :Dktore som 3x zopakovala:D.....uff to bolo ale mnáám:)