Škoricové kysnuté osie hniezda fotorecept

honestka - fotkahonestka, 22. apríla 2010
Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept)
Foto: honestka

Tu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho centra v "Mall", pretoze tato dobrotka sa Zobraziť celý popisTu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho centra v "Mall", pretoze tato dobrotka sa tu pečie takmer všade a kazdy den. Navsteva by si ich niekedy vraj aj rada vzala domov (hlavne tie s polevou) a pritom je to take jednoduche upiect ich doma. Pridavam recept, ktory si kludne mozete vymiesit aj v domacej pekarnicke a potom lahko upiect v rure. Zarucujem, ze to stoji za namahu.

12-viac
porcií
30 minút
na 170°C °C

Suroviny

1,5  šálky
1/4  šálky
20  gr
1 ks
1  lyžička
1  lyžička
4  šálky
Plnka:
1/2  šálky
1  šálka
2  lyžice
1/2  šálky
2  lyžice
Poleva:
3  lyžice
3  lyžice
 podla chuti
1,5  lyžice
šálka:




Postup

  1. 1

    **** POZNAMKA: oficialny hrnček, ktory sa pouziva tu (USA, Canada) bezne ako miera v kuchyni ma 200 ml (2,00 dl) plny. Normalny hrnček, ktory sa pouziva na pitie-plny ma obsah 2,5 dl. Zapracujeme si velmi vlacne cesto obvykle (tu mozete pouzit aj domacu pekarnicku). Cesto nechame dobre nakysnut 1hodinu, potom stlacime a nechame kysnut znova, kym sa zdvojnasobni. Medzitym si pripravime plnku. Tu zalezi len od vas, ci pouzijete len skoricu a cukor, alebo aj orechy, ( tie su lepsie ak su najemno nasekane ako jeme pomlete), ja bohuzial nemozem pouzivat hrozienka, ale tu naozaj patria! Ja robievam niekedy s bielym cukrom a niekedy s hnedym cukrom. V recepte som ho uviedla preto, ze ak mate moznost, je to dalsia zlozka, ktora dodava buchtickam dobru chut.

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup pri ceste je pomerne rychly a jednoduchy. Nakysnute cesto si rada cesto roztlacim prstami ( na pizzu ho vobec nevalkam, cim dosiahnem peknu strukturu) , tu si ho vsak vyvalkam na pozadovanu velkost. Ak sa vam zle pracuje s takym velkym cestom, mozete si ho rodelit na dve casti. Rozvalkane polejem rozpustenym maslom a natriem rukou alebo stetcom.

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypem cukrom a tu robim tak, ze niekedy si ho zmiesam spolu so skoricou, ale lepsie je ak to robite prvy krat najprv nasypat cukor, lebo tak mozete lepsie posudit, ci chcete pouzit celu davku skorice alebo menej.

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu robim samostatne, tak dalej posypeme skoricou. Tu je casto recept ukonceny, ale my mame velmi radi dalej posypat ich sekanymi orechami (okrem vlazskych sme skusali aj ine typy (vzdy neslolene samozrejme) ako mandle, kesu alebo pistacio ci hawaiiske-macadamia nuts. Cokolvek puzijete iba zvyrazi chut tejto dobroty!

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vsetko pekne a tuho zrolujeme do rolady, ktoru pokrajame na take 2,5 cm slimaciky, ktore poukladame do plechu. Plech si pripravim tak, ze nahrubo vymasteny (pouzite maslo alebo sprej) polejem vodou a posypem krystalovym cukrom z coho sa mi urobi taky karamel. Tento krok vsak nemusite robit, lebo je to zospodu lepkave a tak si radsej plech vylozte alobalom (kvoli lahsiemu cisteniu) ale ten karamel je chutnucky...

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva. Tuto nerobim stale, ale prilezitostne je to velmi chutny doplnok uz aj tak sytych buchticiek. Ked sa vsak pre nu rozhodnete, co tiez stoji za pozitok, tak jednoducho vsetky ingredients zmiesajte na kasicku a tymto sa poleju buchty este letne. Poleva stuhne ale pritom ostane makka. Zelam, aby ste si na nich pochutnali ako my a vsetci, ktori si ich ziadaju ku kave... Cheers Varecharom!

    Škoricové kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babav
@honestka , su velmi popularne aj tu.Doma sa ich oplati robit iba ak mas vela papacov,lebo je jednoduchsie kupit si "obcas "jeden ci dva.
Pecu ich" from scratch",priamo pred ocami zakaznikov.Tie tvoje vyzeraju tiez lakavo,nemaju chyby!
2010
honestka
ty si daaka sikulka, tieto nekupujem ...lebo su moc dobre a jeden nestaci.
Inac jedol som aj variantu kde este boli pridane na drobno nakrajane jablka.
Prikladam ,dakujem
kuchticka
honestka, u nas v MALL tiez rozvoniavaju v celej velikanskej budove a doma ich pecie asi malo kto. Ja som take robievala este tam doma (v Cesku), ale iba z kakaom, tento isty recept. Ta vona cerstvej skorice je skoro omamujuca.
oblizprst
Moja stará mama ich pekávala často pre nás osem vnúčeniec a muselo ich byť aspoň za 4 plechy, inak by bolo bývalo málo. Robila ich s nasekanými vlašskými orechami a len sa tak po nich vždy zaprášilo.
brituska
Honestka ja si to pridávam do mojej kuchárskej knihy ,lebo papáčov mám dost,vyzeraju skvelo
1x lianka
babidka
@honestka , krasne ! ja ich pekavam dost casto lebo moj manzel ich ma ohromne rad .najradsej ich ma iba so skoricou ale neprotestuje ked tam pridam orechy , mandle a obcas aj kakao ...:-) ale polevu nerobievam a tak najblizsie budu aj s polevou :-))))))))))
marienka44
Odkial si a kde byvas, Honestka?
Aka je to odmerka"šálka"? Ako mam potraviny odmerat, odvazit?Ja by som dala do cesta len žĺtok. Skoricu nemame velmi radi v rodine, asi dam len orechy a cukor
hanina
Kompliment - vy ste dokonalá pekárka! Voľakedy sme ich robievali tiež.
sovka62
Vyzerajú výborne, až sa slinky zbiehajú. Určite ich upečiem hneď, ako budú u nás na rade sladké koláče. Už sa teším, ďakujem za recept.
1x lianka
honestka
Marienka 44:byvam v Canade;
dopisala som mieru salky do receptu ma 2 dl.
Do kysnuteho cesta vzdy pouzivam aspon jedno cele vajce, lebo bielok ma tam ulohu "lepivosti" (neviem ako to lepsie povedat).
Robievam vsak aj cesto bez vajec (knedlik, buchty) tu mi to tak lepsie pracuje.
Ked chcem vsak bohatsie a jemnejsie cesto (ako na makovniky, tak pridavam dalsie 2-3 zltky).
Cesto si kludne mozes upravit tak ako si zvyknuta sama robit kysnute cesta, verim ze to vobec vadit nebude.
Dakujem za otazku, nabuduce sa napravim a uvediem to poriadne.
honestka
Mili Varechaci: velmi pekne vam dakujem za priaznive ohlasy!
myslim ze si na par cias dam pauzu, lebo citanie a potom skusanie tolkych receptov prinasa do rodiny kila navyse, hehe...

Cheers a pozdravujem vas!
sandratamer
Tak som dobre odhadla že 2 dl. Sú super, teda boli. Až na to, že polevu som vyjedla lyžičkou než sa to dopieklo. No a potom... Som stratila sebakontrolu a teraz je zle.. Iskra to istí :-)
(tak to dopadne, keď si človek tri mesiace odopiera sladké, a potom sem honestka zavesí takýto recept... No neupeč to. :-))
honestka
Sandrika, takze zase znova o par mesiacov zamiesti a polevu uroit dvojnasobne, ved potom sa uz niekde urobi stretnutie varecharov, kde nas niekto dobre prezenie, aby sme zacali stracat tie kila, co sa na nas lepia.
Som rada, ze chutili. Cheers, pozdravujem!
veronika353
Ve školní jídelně jsme tyto vosí hnízda měli někdy na oběd.Po nich a ještě po dukátových buchtičkách se jen tak zaprášilo! Už jsem je dávno nepekla,díky za připomenutí!
babidka
@honestka , dnes upecene a odskusane aj s polevou - nadhera ! dnes sme mali aj brigadnikov / staviame novy sklenik / a ti ich tak pazravo jedli "az sa im bombule za usami robili" ako vravieva moj manzel . Vraj take dobre este nejedli ....:-)
uz sa necudujem Sandre , ze tu polevu zjedla skor ako ju stihla dat na kolaciky:-))))))) ved to je taka dobrota :-) mnam .
honestka
Babidka, to som ozaj rada, ze recept pracuje aj tam dobre. veru som si musela vselico prisposobit a tak sa vzdy dost obavam ci to bude v dobrom pomere. Hlavne, ze ja varim a peciem vsetko od oka, (ved uz mam prax-hehehe), ale ako som sem prisla na verechu, tak vsetko premeriavam...
som rada, ze aj taketo jedla maju este vzdy priaznicov hoci vseti sa pomaly prisposobujeme tym menej kalorickym- aj my sa zaciname vracat viacej k zeleninovej strave, lenze kto raz vyrastol na takychto jedlach, je to tazsie.
Zelam ti vsetko dobre a zavidim ti troska tvoje hospodarstvo- to je pozitok mat vsetko cerstve. Zazila som to ako mala a potom u sestricky, ktora byva "na dolniakoch" kde maju vsetko na zahrade.
Hoci aj my byvame v domceku, prestahovali sme sa do velmi maleho bungalova a zahradka je ozaj malicka lebo velmi sa tomu nemozem venovat, ale aj tak nase vegetacne obdobie je take kratke (od juna-septembera), aj vtedy uz mozu sibnut mrazy, takze vela toho nenapestujeme hoci sa zacina tlacit tato idea, aby si kazdy pestoval ason nieco.
A som rada, ze aj Barbi funguje recept na chlieb tiez- lebo s tym je tu veru bieda, kto si ho nevie doma urobit.
Cheers, pozdravujem ta!
honestka
Babidka a Sandrika, dali ste si na spodok aj cukor na ten karamel?
dakujem...
sandratamer
Ja som nedala, bála som sa prvý krát, aby neprihoreli. Ja som ich ešte po upečení potrela rozpusteným maslom (samé maslo, viem), a posypala cukrom, kuk sem:

honestka
ok, to je fajn, mozno by to aj odradilo,- prihoriet by to nemalo, lebo sa to pekne vpija do upeceneho spodku buchticky ale je ozaj potrebne obalit si plech, lebo by sa mocil vo vode dni...
ale ma to zase troska inu chut s tym karamelom, lenze su syte uz takto ...len som bola zvedava.
dakaujem Sandrika, zelam peknu nedelu celej rodinke!
dadabarcelona
:-) mñam, ja si toto pamätám z detstva tiez s kakaom alebo s tvarohom a hrozienkami a tu som ich objavila so skoricou,sú naozaj fantastické! a domáce musia byt absolútna bomba,poslem recept mojej mame,ja mám zial malú kuchyñu a nemám kde vygúlat
cesto :-(( .pekne si pockám do septembra (kedy sa stahujem) a nakolko hladám byt s poriadnou kuchyñou urcite ich urobím,recept uz mám v KK. :-)))
honestka
@Dada : ano, aj ja ich poznam ako ty z detstva, skorica ma iny smrc a tu ich pecu vo velkom vsade a krasne to vonia. Obcas, ked sme na nakupoch, tak clovek neodola a kupi si, lebo su ozaj fantasticke, ale doma upecene maju svoju razovitu chut a tak neodolame ani tym.

Dakujem za comment a pozdravujem ta- do tej slnecnej krajiny.
Nam tu dnes znova napadol sneh, a tak ticho zavidim jar-leto...
bozulka
Sú iné než som robievala ja,toto vyzerá výborne.Budem určite robiť.Môj muž sa veľmi poteší.
honestka
dakujem Bozulka, ano su ine a vonia cely dom ako na vianoce...
stihacka
Honestka, kde byvas v Canade , pretoze aj my sme v Canade a podla toho , ze mate kratke leto , tak asi v takej zem sirke ako my. A aky tvaroh pouzivas na polevu ? Ja pouzivam cream cheese Philadelphia a slovensky vanilkovy cukor, vyborne, moje deti tieto buchty miluju!!!
zdezda
:-)))) veľmi pekne ďakujem za perfektný, podrobný recept, už sa teším, ako ich budem robiť a ako to bude voniať v celom byte, dík :-)
honestka
Stihacka, (klikni si profil)- pouzivam ho tiez, alebo rozmixujem Ricotta, ale casto si robim svoj vlastny tvaroh, ktory mam v receptoch.
ozvi sa mi. dakujem
stihacka
Honestka, robila som buchty vcera, bez polevy, len tak sa za nimi zaprasilo, ale ten ricota syr vyskusam . Ja tiez doma robim tvaroh, zaujimalo by ma , ako ho tu robis v Canade, z akeho mlieka, ved to je riadne umenie, lebo mlieko je tu pasterizovane. A zistila som, ze sme od seba vzdialene iba 800 km, konecne nejaka Slovenka v tejto zem. sirke. Klikni si moj profil, lebo som tu nova na Vareche.
honestka
Ahoj Stihacka: ano je to dobry recept. ten na tvaroh je tu ale ti mozem povedat nejake triky ak potrebujes a chces skusit robit, ja som tu velmi dlho a tak som uz vsetko potrebne zvladla, objavila a upravila si na svoje potreby: ===  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-tvaroh-v-canade-fotorece...
===
Ty nemas v profile ziadne osobne udaje, skus ma teda kontaktovat na moju skype, mam ju uvedenu v profile (dusicka v hajicku).... aj som sa zasmiala, ze sme od seba iba 800 km, hehe, budem sa tesit ...
hkbarbie
mila zlata @honestka tak kvoli tvojmu chlebiku som sa este k nicomu inemu nedopracovala, KK uz mam plnu tvojich receptov, lebo akonahle zapnem svoj Kitchen Aid tak deti sa uz pytaju ci bude chlebik :-) Ale tieto osie hniezda im urobim aj s polevou aj s karamelom :-) Este aj nasa filipinska pestunka - pomocnicka sa tesi, lebo take cuda este nevidela ani nechutnala :-)))
honestka
Barbie, ako na vsetko je mnozstvo receptov, tie moje su odskusane, pretoze mam nielen v rodine dobrych papacov a tak tych "skusobnych" bolo dost a ked nieco sem napisem, je to ozaj odskusane rokmi a snad preto to aj dobre vyjde inde, hoci kvalita vyrobkov je rozna.
velmi pekne dakujem za priazen a pozdravujem aj p. manzela, nech mu chuti nadalej vsetko co je dobre! (tak aj tomu mojmu- zhickani su veru!)... cheers, a vsetko dobre krasnej rodinke!
katka216
ja polievam este horuce šlahačkovou smotanou su štavnate...skuste neoľutujete.
honestka
neskusala som, ale vsetky verzie su prijatelne. tieto su stavnate aj makke. dakujem Katka!
mimi207
ahojte varecha-vareska:) pribudla ti nova obdivovatelka.Som este tak povediac mlade dievca :)ktore zacina varievat a piect tak som tu patrala po internete na nieco sladke bez ktoreho nemozem existovat.No natrafila som na tieto krasne osie hniezda mala som presne vsetkeho doma tak som neodolala a hnet som bezala do kuchyne zarabat cesto.Cesto bolo hotove prisla plnka a potom sup na pekac aj s vodou a cukrom v plechu.pieklo sa pieklo az bolo hotove vyzerali nadherne vsetko podla receptu som sa tesila az prisiel ten okamih zazvonil zvoncek a prisiel priatel z roboty domou:Zijem v zahranici moj priatel nelubi moc sladke ale co sa stalo sa stalo.Osie hniezda som naukladala na tanier a zaniesla mu necakala som odpovet hnet som sa sla registorat na varechu ze to sem potom napisem.No vratim sa naspet knemu a co sa nestalo moje osie hniezda zmizli on ich vsetky ziedol :DDa povedal TAKETO DOBRE SOM ZIVOTE NEJEDOL!!!tak som utekala znova do obchodu pre mukku a miesit na dalsie no preco lebo bola pozvana aj mamka :DDDmoc krat dakujem si superr!!!
honestka
Mila Mimmi207- VITAJ! bude sa ti tu na Vareche velmi pacit, lebo za jedno je tu jedna velka pohoda a za druhe, najdes vzdy inspiraciu co urobit, ked si chces zapapkat nieco nove.
Som rada, ze ti recept vvysiel dobre, ja robievam veci "od oka"
(dlhe roky odskusane,hehe) a tak ked som prisla na varechu musela som zacat vsetko merat. naviac, byvam v Canade a tak suroviny su uplne ine ako na Slovensku a niekedy to vadi pri strukture hlavne kolacikov.
Pozdravujem tvojho dobreho jedaka a vzdy ma potesi, ked nieco mimoriadne zachuti hlavne tym, ktori nie su kolacikovi.
Mozem sa opytat kde zijes? Cheers! pozdravujem a poradim ti: zacni opatrne, lebo za par mesiacov sa objem vahy zrazu zacne posuvat smerom hore. su tu same Yummky-mnamky.
mimi207
Ahoj honestka.tak to mas apsolutnu pravdu so surovinami.Ja zijem uz dva roky na Cypre no zohnat tu nieco podobne ako na slovensku je dost narocne co sa tyka hlavne muky a inych vyrobkou tak len beham po obchodoch a hladam minule sa mi dokonca podarilo zohnat polohrubu muku tak som bola velmi stastna a a oteraz bludim po sladkych receptoch:)a este pre zaujimavost aj dneska sa chystam miesit na osie hniezdocka mnamky mnam :D
biba67
Super recept!Vyskusala som ho v plnej parade,s karamelom na pekaci aj s polevou!Predpoludnim som kolace upiekla a vecer uz len vona po skorici zostala:-)Dakujem,Honestka!
belzebup
dakujem za recept, je to ovela lepsie s fotkami, moja stara mama robievala uplne super osie hniezda, lenze neviem uz ako.... :-(
a tak pozeram ze asi ako ich urobim....... dakujem a vela zdaru :-)
dorisa
Milujeme doma škoricové osie hniezda(aj orechové) vyzeraju krásne, receot si ulkadám ĎAKUJEM.
canda
Honestka,dakujem za tento recept, uz sa na nom momentalne pracuje:)...som zvedava ako sa mi zadaria:)...
ursula4
dnes som ich piekla ,jeden plech bez a druhý s karamelom,sú fantastické.Tie s karamelom sú lepšie.Ďakujem za recept
honestka
@Ursula4 : vzdy ma velmi potesi takyto koment.
Je to jeden zo zarucene vydarenych receptov, pretoze je ich zrejme na stovky. = Dakujem a pozdravujem aj cicu!
violetacamorova
honestka, dnes som vyskúšala, s cestom sa veľmi dobre pracuje a je super, aj ten karamel na plechu je perfektný, pre istotu som dala alobal, chi chi, nechcelo sa mi čistiť plech, páči sa mi tvoj recept!
honestka
@violetacamorova : som rada a dobre si urobila.
Ja sa s plechom moc netrapim tiez, necham ho dobre odmocit vo vode a az potom umyvam. tvoj sposob je jednoduchsi...
slavculino
No, tak neviem, kde som urobila chybu, všetko som robila podľa receptu, ale cesto bolo také husté /podľa mierky mi to vychádzalo na 800 g múky a 300ml mlieka/, že som musela pridať ešte trocha mlieka, aby sa mi dalo vôbec vymiesiť, nakysnúť síce nakyslo /nechala som 1 hod./, aj pekne v trúbe vyzeralo, len výsledok bol - no tvrdý. Chuťovo dobré, ale tvrdé. Asi preto,, že to cesto nebolo vláčne, ako píše honestka v recepte...
lienolka
ja som ich robila už 2 x a boli výborne. je to super recept a je ozaj jednoduchý..... :)))
honestka
@lienolka : som potesena, ze jednoduchostou receptu dosiahneme niekedy vysledok, ktory nielenze potesi, ale ostane v rodine ako dedicnym pokladom kuchyne. dakujem!
denimi
Dakujem za typ :-) su fakt vyborne, len pre nas je toto polovicna davka :-). Takze vsetky suroviny krat dva a hadam aj na nedelne ranajky ku kavicke nieco zostane :-)))
zuzazkanadska
Mila Honestka, Tvoj recept je iste dobry o com svedcia mnohe pochvaly zeniciek, co to uz vyskusali a aj ja si ho idem dnes , vyskusat.Zijem tiez v Canade, vo Vancouveri,ale tu /a iste i v celej Canade a USA/ cup, cize salka na meranie mnozstva namiesto vahy je 250 ml. To som chcela dodat len na upresnenie, lebo hrncekov na pitie je tu tolko tvarov a velkosti, ze by nam recepty nevychadzali, keby sme sa drzali len hrncekovania. Teraz ale neviem, podla ktoreho hrnceka, salky si Ty davala suroviny, ale to je asi jedno, pokial na vsetko bude jedna mierka. Tak pozdrav z Vancouvru a dobre pecenie!!!!!
gabkab
Joooj Honestka, vcera som upiekla aj s tym karamelom a boli uzasne, len sa po nich zaprasilo!!!
jarushka1981
juchuchú, práve sa pečú. Nádherne všade rozvoniava škorica, ja som urobila polovicu škoricových a polovicu kakaových.
helanka
asi nahoda, ale dnes sme hladali prave dobru polevu na pecene buchty, lebo sme ich nenaplnili a tato nam prisla ako do rany. Dakujeme jarushke1981, ze to tu dnes bolo.
Vyskusali sme a chutilo velmi.
honestka
dakujem vam za priaznive komentare a som rada, ze sa recept hodi a vyjde skvele. Poleva na ne je ozaj jedinecna, hoci uznavam, ze kazdy si moze urobit svoju, my ich mame radi aj s karamelovou polevou.

Ked sa robia hrncekove recepty co je dolezite, nie ci ma hrncek mierku 200 - 250 ml., ale aby sa vsetky suroviny merali iba v tom jednom a dosiahnete konzistenciu vzdy v spravnej mierke.
hubata
Až na Slovensko je cíitiť tú vôňu škorice a čerstvého upečeného koláčika. Také chute ste mi dievčatá narobili ........
kaciatko1983
nejake divne to cesto mne sa absolutne nedalo zmiesit suroviny dokopy,nakolko pol šalky mlieka mi pride strašne malo.ja som musela doliat mlieko
honestka
@kaciatko1983 , NIE 1/2 salky mlieka ale 1,5 /tj.1+ pol salky/.

Inac kedze vsade je muka ina, vzdy sa tekutina pridava postupne podla toho kolko muka do seba vsaje.
dakujem.
parisienne
mohla by si prosim napisat cca rozmer na aky to treba vyvalkat? a ci sa maju pred pecenim nechat este podkysnut. Dakujem
honestka
@parisienne , kedze toto cesto je makucke a pracuje tak ho staci vyvalkat na 1/2 cm. Kym ho zatocis uz samostatne znova kysne, takze mne staci nechat na plechu 10 minut a idu do plynovej rury.
peciem stale rovnako, my byvame vo vysokej nadmorskej vyske /asi ako Donovaly/ a tak nie vzdy moje casove udaje su presne, co nemam ako zdokonalit iba ak by som ich piekla v domovine.

Ak len zacinas s kysnutim cestom, vzdy je dobre po premieseni ho nechat znova podkysnut najmenej tych 10 minut potom prerezat ak potreba /chlieb/ natriet vodou, /vajickom/, ak je treba a dat do vyhriatej rury.
Nikdy nenechaj dlho prekysnut pred pecenim /alebo parenim ako napr. buchty-knedlik/, lebo vtedy obycajne cesto "padne". Dakujem.
michal81
mna by zaujimalo, co sa chape pod pojmom 1 lyzicka ;) jedna sa o PL ? CJ ? KL ? polievkova lyzicka, cajova lyzicka, kavova lyzicka - kavova bola niekedy davno pouzivana este za socializmu a mierou kavovej lyzice sa chapala v podstate cajova lyzicka ale vrchovata maximalne naplnena do hrbolu :) kedze kava sa nesype a drzi dost dobre na cajovej lyzicke (drzi sa na lyzicke jak zmrzlina) alebo sa da chapat pod kavovou lyzickou aj zarovnana standardna kavova hlboka lyzicka (2 cajove lyzicky s miernym kopeckom)
honestka
@michal81 : pojmom 1 lyžička bola myslena normalna kavova/čajova lyžička z priboru. Vzdy sa myslela naplnena a zarovnana / inak bola uvedena ako vrchovata/. /tento nazov sa v mojich davnych zaciatkoch kucharcenia a citania receptov pouzival bezne a vobec som si to neuvedomila, ze by pojem mohol niekoho pomylit/.
Dnes, kedze su rozne typy priborov je ozaj tazko urcit o aku velkost sa jedna. Dakujem za ? a skusim to v recepte niekede pripisat.
anne
U nas mame skoricove buchty radi, ale vacsinou iba kupujeme. Dnes som maminke pomahala tieto osie hniezda robit, boli skvele. Za 5 minut boli zjedene =). Dakujem velmi pekne za recept.
honestka
@anne : som rada, ze recept ti vysiel k spokojnosti a doma ste si na nich pochutili.
Mozno, ze teraz tie na pultoch obchodov obcas ostanu nepovsimnute a kedze ide zima, kuchyna doma ti bude rozvoniavat touto dobrotou.
Dakujem!
honestka
@Zuzanka1367 : dakujem, som velmi rada ze u vas tiez chutili.
Ta poleva ich odlisuje od inych dobrych a osvedcenych receptov a kto ma rad sladke, vracia sa k nim. Verim, ze aj vo vasej kuchyni neostanu len jednorazovkou aj ked ju mate bohatu.

Zelam ti bez stresove pecenie vianocnych dobrot a dalej vela krasnych receptov, ktorymi ty Zuzanka mnohonasobne tiez obohacujes tuto stranku!
Ano, chodim sem malo a tymto sa aj ospravedlnujem za neskore odpovede! pozdravujem.
salinka
Od radosti som zabudla dodat, ze polovicu som plnila skoricovo-orechovou plnkou a druhu cokoladovo-lekvarovou. Mnam.
honestka
@Salinka
tesi ma, ze sa Osie hniezda podarili a chutili k spokojnosti rodinky. Som rada, ze tento recept vyhovuje viacerym a ti, ktori ho skusili urobit ho dalej opakuju.
Je to mozno aj preto, ze hoci cesto je velmi jednoduche na ingredients je velmi hebke a plnka s vybornou polevou iba obzvlastni chut tohto peciva.
Nech sa dari nadalej sprijemnovat rodinne posedenia s ponukanymi receptami aj z tejto stranky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia