Orientálne mäsko

Autor receptu: adriale

Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda.Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil,zapísala som si ho a už som ho pripravovala viac krát.Nazvala som ho "orientálne mäsko" kvôli tomu,že pri ňom používam orientálne korenie a kombinujem mäso s ovocím.

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie,morčacie alebo aj bravčové mäso vyklepeme,osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
  2. Rezne obalíme v hladkej múke z oboch strán a vyprážame do zlatista.
  3. Podlievame a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
  4. Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto,prípadne tam,kde nám ich nikto nezje.
  5. Nadrobno pokrájame spodnú bielu časť asi dvoch mladých cibuliek (môže byť aj polovica obyčajnej cibule), dva strúčiky cesnaku a polovicu jablka.
  6. Cibuľu,cesnak a jablko vložíme do výpeku a opražíme. Podlejeme vodou a šťavou zo zaváraných broskýň.
  7. Trochu osolíme a okoreníme mletým zázvorom,kurkumou (nemusí byť) a korením Vůně z Casablanky (podstatné!)
  8. Poriadne podusíme.Podlievame zase vodou a broskyňovou šťavou až kým jablká nie sú úplne mäkké.potom pridáme a roztopíme dva trojuholníčky taveného syra - zriedime trochou smotany a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Vrátime na sporák.Dolejeme zvyšok smotany.
  9. Broskyne -asi štyri polovice (teda dve celé broskyne) nakrájame na tenšie mesiačiky a namočené hrozienka prekrojíme.
  10. Pridáme do omáčky hrozienka.
  11. Aj broskyne...
  12. Chvíľu povaríme,potom nakrájame zelenú časť mladej cibuľky(ja som dala pažítku) a pridáme do omáčky,čím je všetko hotové. Servírujeme najlepšie s ryžou,do ktorej pridáme napr.kurkumu alebo kari korenie.