Orientálne mäsko
Autor receptu: adriale
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda.Keďže nám aj neočakávane
dosť zachutil,zapísala som si ho a už som ho pripravovala viac krát.Nazvala som ho "orientálne
mäsko" kvôli tomu,že pri ňom používam orientálne korenie a kombinujem mäso s ovocím.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie,morčacie alebo aj bravčové mäso vyklepeme,osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
- Rezne obalíme v hladkej múke z oboch strán a vyprážame do zlatista.
- Podlievame a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
- Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto,prípadne tam,kde nám ich nikto nezje.
- Nadrobno pokrájame spodnú bielu časť asi dvoch mladých cibuliek (môže byť aj polovica obyčajnej cibule), dva strúčiky cesnaku a polovicu jablka.
- Cibuľu,cesnak a jablko vložíme do výpeku a opražíme. Podlejeme vodou a šťavou zo zaváraných broskýň.
- Trochu osolíme a okoreníme mletým zázvorom,kurkumou (nemusí byť) a korením Vůně z Casablanky (podstatné!)
- Poriadne podusíme.Podlievame zase vodou a broskyňovou šťavou až kým jablká nie sú úplne mäkké.potom pridáme a roztopíme dva trojuholníčky taveného syra - zriedime trochou smotany a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Vrátime na sporák.Dolejeme zvyšok smotany.
- Broskyne -asi štyri polovice (teda dve celé broskyne) nakrájame na tenšie mesiačiky a namočené hrozienka prekrojíme.
- Pridáme do omáčky hrozienka.
- Aj broskyne...
- Chvíľu povaríme,potom nakrájame zelenú časť mladej cibuľky(ja som dala pažítku) a pridáme do omáčky,čím je všetko hotové.
Servírujeme najlepšie s ryžou,do ktorej pridáme napr.kurkumu alebo kari korenie.