Foto: malinka27
Túto tortu som prvý krát vyskúšala na narodeniny mojej sestry a mala veľký úspech. Našla som ju na stránke http://angiebakes.com/2013/04/30/oreo-torticka/ .
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus (18 cm): | |
4 ks |
|
4 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
4 lyžice |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
2 dl |
|
1 balík |
|
1 balík |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Rúru si dáme vyhriať na 180°C. Použijeme 18 cm formu (ja som mala väčšiu a tak som dala dvojnásobok surovín na korpus) a vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme kakao, ktoré ešte pred tým zmiešame s kypriacim práškom a nakoniec pridáme olej. Poriadne premiešame a vlejeme do formy. Pečieme približne 15-17 minút a necháme vychladnúť.
- 2
Na krém vymiešame mascarpone s práškovým cukrom. Pridáme grécky jogurt (môže byť aj obyčajný ale grécky je tuhší) a vyšľahanú smotanu so smetafixom.
- 3
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a pridáme k zmesi.
- 4
Oreo keksíky podrvíme na malé kúsky. Pozor necháme si pár Oreo keksíkov na vrch torty. Podrvené keksíky vmiešame do hmoty. Nalejeme na korpus a uhladíme povrch torty.
- 5
Zo zvyšných keksíkov odstránime bielu plnku a taktiež rozdrvíme a posypeme povrch torty. Môžete zapichnúť zopár celých Oreo na ozdobu (viď na obrázku)
- 6
Torta musí v chladničke tuhnúť minimálne 7 hodín. Pre ľahšie vyberanie z formy namočte nôž do teplej vody a prejdite ním pozdĺž formy. Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu