Oreo torta

Autor receptu: malinka27

Túto tortu som prvý krát vyskúšala na narodeniny mojej sestry a mala veľký úspech. Našla som ju na stránke http://angiebakes.com/2013/04/30/oreo-torticka/ .

40 minút
príprava
17 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si dáme vyhriať na 180°C. Použijeme 18 cm formu (ja som mala väčšiu a tak som dala dvojnásobok surovín na korpus) a vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka vymiešame s cukrom. Pridáme kakao, ktoré ešte pred tým zmiešame s kypriacim práškom a nakoniec pridáme olej. Poriadne premiešame a vlejeme do formy. Pečieme približne 15-17 minút a necháme vychladnúť.
  2. Na krém vymiešame mascarpone s práškovým cukrom. Pridáme grécky jogurt (môže byť aj obyčajný ale grécky je tuhší) a vyšľahanú smotanu so smetafixom.
  3. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a pridáme k zmesi.
  4. Oreo keksíky podrvíme na malé kúsky. Pozor necháme si pár Oreo keksíkov na vrch torty. Podrvené keksíky vmiešame do hmoty. Nalejeme na korpus a uhladíme povrch torty.
  5. Zo zvyšných keksíkov odstránime bielu plnku a taktiež rozdrvíme a posypeme povrch torty. Môžete zapichnúť zopár celých Oreo na ozdobu (viď na obrázku)
  6. Torta musí v chladničke tuhnúť minimálne 7 hodín. Pre ľahšie vyberanie z formy namočte nôž do teplej vody a prejdite ním pozdĺž formy. Dobrú chuť ;)