OREO - sušienky mliekom milované fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 4. februára 2012
OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept)
Foto: rennatte

Koho z vás nezaujala malá slečna, ktorá učí ocka jesť sušienky Oreo? Len kvôli nej som ich kúpila na ochutnanie. No čo vám poviem, Zobraziť celý popisKoho z vás nezaujala malá slečna, ktorá učí ocka jesť sušienky Oreo? Len kvôli nej som ich kúpila na ochutnanie. No čo vám poviem, reklama robí svoje, veď my už dávno podobné máme na trhu pod názvom Disko. Tak prečo neskúsiť domácu verziu Orea, nech sme teda aj doma svetoví. OTOČ, OBLÍŽ, OMLIEKUJ!

24
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
180 g
100 g
1 ks
5 PL
1/2 balíčka
plnka:
200 g
100 g
2 PL
1 balíček




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, kakao a prdopeč si preosejeme do misy, pridáme vajíčko, prilejeme rozpustené maslo a spracujeme cesto, najprv vareškou a potom rukou zapracujeme všetku múku

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme do chladničky

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    tvaroh rozotrieme s cukrom a vanilkovým cukrom na hladký krém

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    postupne pridávame sušené mlieko, toľko aby nám vznikla tuhá mliečna hmota

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ideme do chladničky, vložíme tam krém a vyberieme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 4 až 5 mm, medzi valček a cesto si dáme sáčik, aby sa cesto nedrobilo

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vyskúšala som svoj nový zdobiaci valček,,,,, vykrojíme kolieska, alebo aj iné tvary, blíži sa Valentín tak som použila aj srdiečka

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút, vychladnuté spájame krémom a necháme aspoň hodinu v chladničke, aby sa krém a sušieky zoznámili a vzájomne spojili chute aj konzistenciu, vyšlo mi 25 ks

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a teraz vám vysvetlím ako jesť sušienku Oreo.....ale pozor, je to straaašne zložité....najprv ju otočíš, oblížeš,,,,,, nemusíš hovoriť mňam, ale mne to bez toho nejde,,,,, omliekuješ a potom zješ,,,,,môžem to skúsiť? nie,,,,ešte to nevieš :-)

    OREO - sušienky mliekom milované (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

aszabka
Tak som sa dočkala..už dávno som premýšľala, komu napadne vyrobiť ich skvelú napodobeninu (: u nás ich nedostať, tak ich aspoň takto ochutnám..uložené..sú podarené (:
jerica
vždy v pohotovosti, receptík ukladám , u nás hlavne večer hľadá sa čo tak dať si niečo,Tvoj recept je toho podnetom vyskúšať.
tatranka
Pekné keksíky a naozaj stále v pohotovosti,ako píše @jerika.Tak ýto recept je naozaj vítaný.Škoda,že nebudem mať tak pekne nazdobené cestíčko ako ty.Válček nemám,no ja si už niečo vymyslím.Ukladám do kk.
bejgi
krásne sušienky a milujem tú reklamu..omliekuješ....nie ty nemôžeš, ty to ešte nevieš:))))
evusik
bod 7 nemá chybu: "vyhladnuté spájame krémom" :-))))) aj ja som vyhladla :-)
3sandra3
malá slečna isto každého zaujala... je to super reklama...mliečne sušienky sú fakt dobré... vyskúšam podľa Tvojho návodu.
domci4
máš chybu :) v plnke že taroh ;) ale to níííč...inač super, mne oreo inač nechutia
rennatte
dakujem za komentiky :-)
@evusik , mozno boli aj vyhladnute, ale hlavne aby boli vychladnute
@domci4 , no to som pisala s takym nadsenim ze sa musim s vami o tomto mojom recepte podelit, az mi pismenka vynechavali....a skus si spravit domace, tie ti mazno budu chutit :-)
ela77
Výborné, ukladám do knihy a pri najbližšej príležitosti robím. Už som po nich poškulovala v obchode, ale sú myslím dosť drahé na tých pár kúskov.Aký tvaroh si použila, Mäkký, či hrudkový. Asi mäkký, že?
vierik
Kúpené som ešte neskúšala,Tvoje vyskúšam určite :-)


najaa
kúpene som ešte neskúšala,ale vraj stoja za prd,tieto tvoje su nádherné a určite aj chuťovo fantastické,ukladám ,cez týždeň prekvapím svoju rodinku a hlavne ich to naučím správne papkať :)
janger
U nas je v tej reklame chlapcek. Oreo nejako moc zvlast neoblubujem. Ale tieto tvoje vyzeraju vyborne. A iste su aj lepsie ako tie prave :-).
helga2
Vyzerajú krásne.Ukladám si ich.A najlepšie na tom recepte je ta skrátka na prášok do pečiva.Prdopeč.Dosť mi trvalo,kým som to rozlúštila
evanaaa
Ja som ich ochutnala už len kvôli reklame. Taak a teraz sa ani nedivím, že ich takto ponúkajú ľu´dom, ináč by si ich nik nekúpil, lebo za to nestoja, nijak zvláštna chuť, Princky, či ktoré sušienky plnené sú omnoho lepšie. Takže nám nezostáva, len si ich urobiť podľa teba, @Rennatte , zostáva len vymyslieť ako a čím ich prizdobiť.
1x elef
klaura
pekné sú ... vyskúšam radšej tieto domáce ako kupované ... kk
dorisa
krásne keksíky, neskušala som,ako chutia, ale ta reklama na Oreo nemá chybu, recept si ukladám, vyskúšam:)
rennatte
@ela77 , ano pouzila som mäkky tvaroh
@najaa , tak nech sa ti vydaria a kupovane sa im ani zdaleka nevyrovnaju
@evanaaa , u nas na trhu mame omnoho lepsie susienky a ani nepotrebuju tolku reklamu, napr ako ty pises princezky a este viac chutovo sa oreu podoba romanca alebo disko
olinka12
waw rennatte si naozaj šikulka mám oreo kúpené aj som ochutnala dá sa ale tvoj tecept je už uložený určite vyskúšam
celeblith
jeeej super slovenske domace oreo, ja mam rada aj original kupovane, ale je pravda, ze tie "najoriginalnejsie" americke, chutia inak, sranda ako sa takmer patentom chranene recepty, vzdy so zemepisnou sirkou trochu zmenia
kumari
úžasné!!!! ďakujem!!! :) :) a skvelé je, že ich môžu pomáhať robiť aj deti :D
valeri
Tiež si myslim, že tie nové sušienky nie sú nijaký zázrak, raz som ich kúpila - vlastne už dvakrát - prvý a posledný. Ale domáce keksíky máme radi. Uložím si aj tento recept. Prosím Ťa, kde si zohnala ten valček ?
luliatko
treba uznať, že reklama ozaj stojí za to..no keď som v obchode videla tú cenu...0,55 € za jedno maličké balenie tak ma to počiatočné nadšenie prešlo...určite podľa tvojho receptu vyskúšam:)
evanaaa
Taký podobný valček som už videla, ale drevený a aj tie masážne by sa mohli na to použiť tuším, haha. Majú také výrostky-pichliače.
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
velmi rada vyskusam tento receptik velmi sa mi paci a tak isto som si pred tyzdnom kupila tento zdobiaci valcek tak mozem aspon vyskusat .
medovnicek
supeeeeeeeeeeeeeeer, už aj odkladám receptík a tiež vďaka za stránku na valček, už aj ju idem "prešmejdiť"
joel
sú veľmi dobré, ja som ich piekol dnes, a hlavne su bez ečiek,ja som robil krém z domáceho tvarohu
andy54
asi som to prehliadla.....Ďakujem za odpoveď :-)
andy54
Včera som ich robila s veľkým očakávaním. Surové cesto bolo perfektné, tak som vedela, že upečené bude super. Sklamanie prišlo, keď som ochutnala plnku. Zdala sa na nás príliš silná. Povedala som si, že možno to medzi keksíkmi nebude tak cítiť. Keď po upečení a vychladnutí som ich pospájala, plnka bola stále silná. Ešte počas pečenia prišla kamoška, ktorej to chutilo. Tak som jej z dvojitej dávky dala asi trištvrte a trocha nechala pre muža. Sklamaná že mi nevyšiel recept som ho dala do chladničky. Cca za 2 hodiny mi volala kamoška, že to dala do chladničky a po vybratí z nej krém stuhol a úplne inak to chutí. Keksíky sú v strede mäkké a že je to vééééľmi dobré. Samozrejme, že som hneď letela do našej chladničky a ochutnala to a bolo to úžasné. Hneď sme sa na to všetci vrhli a mňamkali jeden cez druhého. Ďakujem vééééľmi pekne za takýto dobrý recept. Odporúčam napísať do postupu, nech to dajú do chladničky aspoň na 1 hodinu, kým plnka nestuhne. Aby neprišlo zbytočné sklamanie ako u mňa. Recept som už preposlala ďalším kočkám, ktoré počuli na neho chválu..........:-)
rennatte
@andy54 ,
pri citani tvojej skusenosti som zo zaciatku nechapala ze co sa deje s plnkou, ved musi byt mliecna a postupne sa mi vycaroval usmev na tvari ,,,ze je vsetko OK, tak som to aj v postupe upravila, dakujem za upozornenie, som rada, ze chutilo :-))))
mirakura
Platí zásada, že agresívne reklamované produkty nekupuj. Niet nad domáce priešmrdky, lakocinky, sladkosti, dezerty, ..... :-)
siskam
Máš ich ozaj krásne, aj to zdobenie s valčekom - super. Určite ich upečiem, lebo tie kúpené - nič moc.
3sandra3
robila som toto Oreo ako vianočné pečivo,, bolo fakt výborné... chutilo všetkým
diana92
ahojte, cim by som mohla nahradit susene mlieko? nemozem ho zohnat.Mohla by som pouzit kokos? dakujem za radu
timko
co tam mozem dat namiesto suseneho mlieka
tinu
suš. mlieko majú skoro všade ja som kupila v tescu a je to pri káve a salku...väčšinou drahé okolo 7€ ale je tam ešte taký balíček do 3€ ten som si kúpila ja.

Ináč super recept, neskaj som to robila a paráda, každému chutia :)
Síce ako som tam dávala plnku tak mi asi 3 sušienky pukli ale nevadí :)

A ostalo mi z tej plnky a teraz neviem čo s tým :/ niekto dáke návrhy ?? Lebo na čo nemám recept to nespravím, moja fantázia odišla už dávno.
tajka06
Tak tento recept ma dostal kvoli mojim malým nezbedniciam ! Zajtra vyskúšam :)
lilo332
ja som tieto sušienky robila už davnejšie a vobec nechutili ako oreo... chutili sice dobre, ale oreo mi chuti viac (nič proti autorke receptu)... inač ked tu pišete, že vam oreo nechuti lebo je tvrde tak ochutnajte makku horalku, ake to bude
babinka
Ja som ich piekla podľa iného receptu a bez prášku do pečiva . Na druhý a další deň boli lepšie a lepšie, ani naplnené neboli, len uložené v uzavretej nádobe a pochutili sme si. Tie s plnkou boli dobre tiež, ale bez plnky sa dali chrumkať pri tv len tak hucalo :)
1x muskam
muskam
@Rennatte (17.3.2012 19:40)

Ja mám pečiatky na sušienky, tak ich opeciatkujem. Ak budú len jednotlivé kolieska bez plnky bude to tiež dobré?
marienka44
Dnes som vyskúšala recept, dobre sa s cestom pracuje. Do zmiesených okrojkov som pridala trochu masla.


marienka44
Dnes som opakovala recept a niekde sa stala chyba. Ja som pouzila mascarpone miesto tvarohu, ale predtym bolo v mrazaku. Po pridaní cukru a sus. mlieka (sójové) plnka zredla. Co mam robit,? Idem do Lidla a kupim nove mascarpone. :-(
haji
@marienka44 (28.9.2019 15:26)
Nejspíš ano, zbytečně by ses trápila. Ani tvaroh z mrazáku nepoužiju jinak než do těsta, ani do plnky na koláče ne. To stejno s máslem. Jistota je jistota. Mascarpone samo o sobě je potvorka, už mi i čerstvé s cukrom zredlo. Držím pěsti, milá Marienka!
lancelot
Vyskúšal som je to fajn recept...škoda len že moje deti aj tak radšej tie kupované...obal robí svoje. Ešte keď postoja budú lepšie možno sa do nich pustia potom.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia