Oreo - bezlepkové
Autor receptu: manka1
Recept pochádza z malinkej knižočky Bez múky - Katarínka extra - šla som ho vyskúšať, a zlákali ma práve tieto sušienky. Neviem ako chutia ozajstné, ale tieto sú dobré. Páčilo sa mi, že sa v nej pečie prevažne z kukuričného alebo zemiakového škrobu. Vyskúšané - a sú fajn.
15 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto spracovať hladké cesto- odporúčam dať menej kakaa ako tých spomínaných 100g, mne sa to zdá veľa - chuť je pre mňa veľmi kakaová - zabaliť do mikroten.sáčku, a nechať min. 1hod odstáť v chlade.
Cesto potom vyvaľkať na hrúbku min 4-5mm - nie tenšie, lebo sa potom lámu, sú veľmi krehké- to je skúsenosť.
Nájsť si vhodnú formičku-vykrajovaciu a vykrajovať keksíky.
Na plech dať papier na pečenie, poukladať cestové keksíky, a upiecť asi 12min. na 180°C.
Treba dávať pozor, lebo cesto je hnedé a ťažko vidieť kedy je už upečené.
- KRÉM: Tvaroh vymiešať s vanilkovým a práškovým cukrom,(tvaroh- dala som takú malú vaničku -250g- a bolo to akurát) - vymiešať- stačí ručne. Potom pridávať sušené mlieko, aby vznikla tuhšia mliečna hmota.
- Upečené, vychladnuté keksíky som natrela týmto krémom. Nechávam odležať - aby nasiakli tou plnkou.
- Dosť sa lámali - ja som sa snažila robiť tenšie - čo nie je dobré. Treba sa naučiť hrúbku vystihnúť tak akurát.
Chuťovo sú dobré.