Foto: klaudicka251
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto : Z mlieka, lyžičky cukru a droždia si urobím kvások, prilejem ho k preosiatej múke, pridám soľ, zvyšok cukru, olej a vajíčka a vymiesim cesto. Nechám ho kysnúť. Cesto si rozdelím na 2 väčšie ( alebo 3 menšie záviny ) a plním podľa chuti.
- 2
Maková plnka: Mak sa sparí vriacim mliekom,dochutí cukrom a trochou škoricového cukru môžu sa pridať aj hrozienka,kt. si predtým sparíme a plnku natrieme na cesto. Postrúhame na plnku jablká (podľa chuti) a zavinieme. Orechová plnka: Pomleté orechy si zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom.Pridáme postrúhanú kôru z citróna alebo postačí aj citrónová šťava,premiešame a natrieme n cesto.
- 3
Potrieme rozšľahanými vajíčkom a nechám ešte asi pol hodinu kysnúť. Koláč ešte potriem rozšľahaným vajíčkom a položím na vymastený plech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tebe sa podaril
je vyborna :-)