Orechový zákusok Hláska (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento recept je s tých starodávnejších. Je to recept z mojej starej kuchárskej knižky pod receptami ruské jedlá, ukrajinský zákusok "Hláska". Tento zákusok často piekla moja mama. Je veľmi dobrý a taktiež na prípravu nenáročný.
25-30 minút na 180-200 °C |
Postup
- V miske si zhnetieme cesto ,
- a na pomúčenej doske ho vypracujeme.Rozdelíme ho na polovicu.
- Z úvedených surovin si urobíme plnku.
- Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Jedno cesto dáme na pomastený plech,naň nanesieme orechovú plnku a plnku zakryjeme druhým cestom.Potom ho vidličkou popicháme a necháme postáť aspoň 1 hodinku.Môže aj dlhšie.
- Potom koláč upečieme.Počas pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov.Ked je upečený,tak naň natrieme sneh,rovnomerne,
- a posýpeme mletými orechámi.Dáme do rúry zapiecť.
- Dobrú chuť!