Orechový zákusok Hláska (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept je s tých starodávnejších. Je to recept z mojej starej kuchárskej knižky pod receptami ruské jedlá, ukrajinský zákusok "Hláska". Tento zákusok často piekla moja mama. Je veľmi dobrý a taktiež na prípravu nenáročný.

25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si zhnetieme cesto ,
  2. a na pomúčenej doske ho vypracujeme.Rozdelíme ho na polovicu.
  3. Z úvedených surovin si urobíme plnku.
  4. Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Jedno cesto dáme na pomastený plech,naň nanesieme orechovú plnku a plnku zakryjeme druhým cestom.Potom ho vidličkou popicháme a necháme postáť aspoň 1 hodinku.Môže aj dlhšie.
  5. Potom koláč upečieme.Počas pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov.Ked je upečený,tak naň natrieme sneh,rovnomerne,
  6. a posýpeme mletými orechámi.Dáme do rúry zapiecť.
  7. Dobrú chuť!