Orechový zákusok Hláska (fotorecept)
	        Autor receptu: ancicka
	         
	        
	        Tento recept je s tých starodávnejších. Je to recept z mojej starej kuchárskej knižky pod receptami ruské jedlá, ukrajinský zákusok "Hláska". Tento zákusok často piekla moja mama. Je veľmi dobrý a taktiež na prípravu nenáročný.
| 
				  	  
				  	25-30 minút  na 180-200 °C  | 
Postup
- V miske si zhnetieme cesto ,
 - a na pomúčenej doske ho vypracujeme.Rozdelíme ho na polovicu.
 - Z úvedených surovin si urobíme plnku.
 - Každé cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Jedno cesto dáme na pomastený plech,naň nanesieme orechovú plnku a plnku zakryjeme druhým cestom.Potom ho vidličkou popicháme a necháme postáť aspoň 1 hodinku.Môže aj dlhšie.
 - Potom koláč upečieme.Počas pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov.Ked je upečený,tak naň natrieme sneh,rovnomerne,
 - a posýpeme mletými orechámi.Dáme do rúry zapiecť.
 - Dobrú chuť!