Orechový zákusok

Orechový koláč

Autor receptu: oldherold

Príjemnú orechovú chuť v tomto lahodnom koláčiku krásne dopĺňa i zvýrazňuje Riava Orech.* Príprava cesta je ohromne jednoduchá, vystríhajte sa však príliš dlhému pečeniu. Všetky odporúčania nájdete nižšie v recepte. Čo sa týka maslového krému, nezľaknite sa ho len preto, že doň ide i maslo. Za jeho chuťou si absolútne stojíme a v kombinácii s mascarpone je lahodne krémový. Chutí sviežo a má jemnú orechovú arómu. Určite stojí za to ho vyskúšať.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca navážte kakao, instantnú kávu, cukor, vodu, maslo a RIAVA orech. Všetko priveďte k varu. Do hrnca ďalej pridajte nahrubo nasekané lieskové orechy a múku. Dobre premiešajte, aby sa celá zmes prepojila a neostali v nej žiadne hrudky. Plech s rozmermi 40 x 24 cm vyložte papierom na pečenie, vlejte do neho cesto a stierkou zarovnajte. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Je veľmi dôležité, aby ste cesto neprepiekli. Takže zabudnite na suchú špajdľu. Cesto by po upečení malo pripomínať brownies. Ak ho v rúre necháte príliš dlho, cesto bude veľmi tvrdé.
  2. Kým korpus vychladne, pripravte krém. V mise spolu zmiešajte maslo izbovej teploty s mascarpone a práškovým cukrom, na záver mixovania pridajte RIAVA orech.
  3. Krém naneste na vychladený korpus a rovnomerne ho rozotrite. Nechajte koláč minimálne hodinu v chladničke. Po nakrájaní dozdobte nasekanými lieskovými orechmi a podávajte.