Orechovo-nutellové rezy
Foto: valina
Rezy pripravené pre návštevu alebo na oslavu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
80 g |
|
150 g mleté |
|
1 bal. |
|
10 PL |
|
Krém: | |
1 l |
|
12 ČL |
|
3 bal. (Dr.Oetker) |
|
350 g |
|
Okrem toho: | |
300 ml |
|
7 ČL |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme vlažnú vodu a pomaličky prisypeme múku rozmiešanú s mletými orechami a práškom do pečiva. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 minút.
- 2
Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho zmiešame s Herou.
- 3
Práškovú čokoládu zalejeme vriacou vodu (asi 2 dcl). Do mierne vychladenej čokolády primiešame Amaretto. Trochou pripravenej čokolády pokvapkáme korpus.
- 4
Časť krému nanesieme na vychladnutý korpus. Poukladáme piškóty namáčané v čokoláde s Amarettom. Potom si do cukrárskeho vrecúška dáme Nutellu a vyplníme ňou priestor medzi piškótami. Necháme trochu stuhnúť a navrstvíme zvyšnú plnku. Vrch zákusku upravíme ozdobnou stierkou a a ozdobíme malými čokoládkami.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kto si Heru neprosí, zvolí maslo...
no je to na veľký plech takže 250 g je tak akurát líznutie na korpus
tak je to na veľký plech keby tam bolo málo tak je to len líznutie