Toto je naša najobľúbenejšia kombinácia - orechy a karamel.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
10 dkg |
|
1 ČL |
|
8 dkg |
|
4 PL |
|
|
|
Plnka: | |
20 dkg |
|
2 dcl |
|
6 dcl |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
30 dkg |
|
20 dkg |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Upečieme si 3 cestá, rozpis surovín je na jedno cesto - takže všetko krát 3. Vyšľaháme si tuhý sneh. Zvlášť žĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme orechy, kávu, múku a PDP, nakoniec sneh jemne vmiešame. Upečieme v tortovej forme na mastnom papieri.
- 2
Krém: Cukor si upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozpustiť, prevariť. V mlieku si rozšľaháme žĺtka, zlaté klasy a múku. Vlejeme do karamelu a uvaríme plnku. Necháme vychladiť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame krém.
- 3
Vychladnuté korpusy postupne ukladáme, pokropíme rumom , potrieme plnkou a vrstvíme. Celú tortu potrieme plnkou a podľa vkusu ozdobíme. Ja som robila tortu synovi na narodeniny. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu