Toto je naša najobľúbenejšia kombinácia - orechy a karamel.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 10 dkg |
|
| 1 ČL |
|
| 8 dkg |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 20 dkg |
|
| 2 dcl |
|
| 6 dcl |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 30 dkg |
|
| 20 dkg |
|
| trochu |
|
Postup
-
1
Upečieme si 3 cestá, rozpis surovín je na jedno cesto - takže všetko krát 3. Vyšľaháme si tuhý sneh. Zvlášť žĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme orechy, kávu, múku a PDP, nakoniec sneh jemne vmiešame. Upečieme v tortovej forme na mastnom papieri.
- 2
Krém: Cukor si upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozpustiť, prevariť. V mlieku si rozšľaháme žĺtka, zlaté klasy a múku. Vlejeme do karamelu a uvaríme plnku. Necháme vychladiť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame krém.
- 3
Vychladnuté korpusy postupne ukladáme, pokropíme rumom , potrieme plnkou a vrstvíme. Celú tortu potrieme plnkou a podľa vkusu ozdobíme. Ja som robila tortu synovi na narodeniny. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu