Foto: evusik
Tohto roku som piekla podľa starých osvedčených receptov, čiže klasiku, vlastne to, čo pečiem každý rok... tento recept mám z môjho starého receptového zošita Zobraziť celý popisTohto roku som piekla podľa starých osvedčených receptov, čiže klasiku, vlastne to, čo pečiem každý rok... tento recept mám z môjho starého receptového zošita :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky, tak na hodinku
-
2
potom cesto vyvaľkáme asi na 3 mm a dáme piecť na 180°C asi na 10-12 minút, cesto sa nerozteká, tak môžu byť na plechu aj tesnejšie vedľa seba
-
3
vychladnuté plníme krámom. Mlieko uvaríme spolu s múkou na hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame a postupne pridávame vychladnutú kašu. Ja túto plnku robím do medových rezov, vždy si jej spravím viac a potom ju používam aj na zlepovanie koláčikov.
-
4
môžeme plniť aj džemom, podľa ľubovôle ozdobíme tmavou a bielou čokoládou... mne, ako vidno zdobenie moc nejde :-(
-
5
necháme stuhnúť a odležať... ja ich dávam do plechovej krabice a do chladu... ako je už na Vianoce zvykom najprv veľa, veľa pečieme, všelikade schovávame, na Vianoce nám sladké moc nechutí, ale po sviatkoch nám príde vhod :-)
Diskusia k receptu