Orechový likér

Orechovica alebo orechový likér (fotorecept)

Autor receptu: jjlukas

Likér zo zelených vlašských orechov.

30 minút
príprava

Postup

  1. Zelené orechy (zbierané na Jána, ale môžu byť zbierané aj trošku neskôr) nakrájame na plátky.
  2. Nachystáme si ostatné suroviny.
  3. Samozrejme aj biely rum (musel som kúpiť 2 ks, keďže som potreboval 1 liter).
  4. Všetko spolu dáme do väčšej nádoby alebo pohára na zaváranie a zalejeme bielym rumom.
  5. Potom odložíme na parapet a necháme to tam aspoň 8 týždňov. Občas premiešame a sledujeme ako sa nám mení farba likéru. Po 8 týždňoch môžeme precediť cez sitko. Uvaríme si sirup z cukru a vody (300 g + 300 ml). Po vychladnutí cukrový sirup prilejeme k precedenej orechovici a dáme zase aspoň na 2 týždne na parapet. A po tomto dlhom čakaní už môžeme premiešať a prelievať do fľaštičiek (ja som mal 250 ml).
  6. No a je to vhodné aplikovať po lyžičkách pri bolestiach žalúdka. Tento liek necháme uložený na tmavom mieste. Nazdravie :D