Orechový likér
Orechovica alebo orechový likér (fotorecept)
Autor receptu: jjlukas
Likér zo zelených vlašských orechov.
Postup
- Zelené orechy (zbierané na Jána, ale môžu byť zbierané aj trošku neskôr) nakrájame na plátky.
- Nachystáme si ostatné suroviny.
- Samozrejme aj biely rum (musel som kúpiť 2 ks, keďže som potreboval 1 liter).
- Všetko spolu dáme do väčšej nádoby alebo pohára na zaváranie a zalejeme bielym rumom.
- Potom odložíme na parapet a necháme to tam aspoň 8 týždňov.
Občas premiešame a sledujeme ako sa nám mení farba likéru.
Po 8 týždňoch môžeme precediť cez sitko.
Uvaríme si sirup z cukru a vody (300 g + 300 ml).
Po vychladnutí cukrový sirup prilejeme k precedenej orechovici a dáme zase aspoň na 2 týždne na parapet.
A po tomto dlhom čakaní už môžeme premiešať a prelievať do fľaštičiek (ja som mal 250 ml).
- No a je to vhodné aplikovať po lyžičkách pri bolestiach žalúdka.
Tento liek necháme uložený na tmavom mieste.
Nazdravie :D