Orechové suflé

Marcela Kramplová
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Orechové suflé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
60 g
4 ks
4 ks
60 g
160 g
160 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme žĺtky a cukor, do vyšľahanej masy primiešame roztopené maslo. Vyšľaháme bielky s cukrom a sneh primiešame do žĺtkovej peny. Pridáme nastrúhané orechy a strúhanku.

  2. 2

    Pečieme vo formách vymastených maslom a vysypaných kryštálovým cukrom. Formičky naplníme do dvoch tretín a vložíme na plech s vodou. Pečieme na 175 oC približne 10 – 15 minút podľa typu a veľkosti formičky.

  3. 3

    Podávame s vanilkovou zmrzlinou a nektárinkami alebo mangom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia