Orechové slimáky

aszabka - bez fotkyaszabka, 24. októbra 2013
Orechové slimáky
Foto: aszabka

Tento recept som dostala od kamarátky v práci, prišiel naň rad po niekoľkých rokoch..

20-30 minút
na 200-180 °C

Suroviny

300 - 400 g
3 ks
250 g
1/2
štipka
3 PL (alebo kyslá smotana)
Plnka:
300 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto zo surovín, rozdelíme ho na polovicu, pripomínalo mi linecké. Múky asi bude treba viac, hoci cesto má byť mastné, i tak som prisypala. Vyšľaháme bielka s cukrom nad parou. Cesto rozvaľkáme a natrieme naň plnku, jemne posypeme mletými orechmi. Pôvodne majú byť sekané, no tieto slimáky som piekla pre mamičku a nakoľko má umelý chrup, sekané neprichádzali do úvahy (odmieta ich) :)

  2. 2

    Cesto zrolujeme a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, najlepšie stále čistým nožom, potom sú rezy úhľadnejšie. Pečieme na 200 stupňoch nejakých 10 minút, teplotu stiahneme na 180 a dopečieme. Čas som veľmi nesledovala, bielkový sneh v kolieskach Vám farbou napovie. Slimáky sú mäkké a sladké, treba vyskúšať :)

Diskusia k receptu

eviana
@Aszabka , krásne slimáčiky, tie bielka tam musia chutiť úžasné také zapečené chrumkavé spolu s orechmi... tlieskam :) 5*
filippa
piekla som tvoje slimaky ,neviuem co som zbabrala alebo nioe , ale boli tvrde nedali sa ani jest ,,,,,,,,,,,
aszabka
Ani sa mi veriť nechce, je tam hojne tuku..u nás ešte vydržali v plastovej krabici mäkké 2 dni po upečení..treba teda skúsiť iný recept, držím palec..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia