Foto: aszabka
Tento recept som dostala od kamarátky v práci, prišiel naň rad po niekoľkých rokoch..
na 200-180 °C
Postup
-
1
Vypracujeme cesto zo surovín, rozdelíme ho na polovicu, pripomínalo mi linecké. Múky asi bude treba viac, hoci cesto má byť mastné, i tak som prisypala. Vyšľaháme bielka s cukrom nad parou. Cesto rozvaľkáme a natrieme naň plnku, jemne posypeme mletými orechmi. Pôvodne majú byť sekané, no tieto slimáky som piekla pre mamičku a nakoľko má umelý chrup, sekané neprichádzali do úvahy (odmieta ich) :)
- 2
Cesto zrolujeme a pokrájame na 1 cm hrubé kolieska, najlepšie stále čistým nožom, potom sú rezy úhľadnejšie. Pečieme na 200 stupňoch nejakých 10 minút, teplotu stiahneme na 180 a dopečieme. Čas som veľmi nesledovala, bielkový sneh v kolieskach Vám farbou napovie. Slimáky sú mäkké a sladké, treba vyskúšať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu