Orechové rohlíky (fotorecept)
Autor receptu: esi
Tento vynikajúci zákusok obľúbený v celej rodine pochádza od starej mamky od zlatomoravecka. Hlavne deťom a vnúčatám robiím tieto rohlíčky vždy z dvojitej dávky.
60 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Bielka šľaháme s cukrom nad parou. Keď je sneh hustý, pridáme orechy a múku. Zľahka premiešame . Cukrárskym vreckom vytláčame na mastný papier rohlíčky. V rúre sušíme pri teplote 180 stupňov cca 8-10 min.
- Žĺtka šľaháme nad parou s cukrom do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme do peny. Cukrárskym vreckom znovu zdobíme plnku na rohlíčky.
- Po stuhnutí polievame čokoládovou polevou alebo len jemne pofŕkame každému podľa chuti.
- Rohlíčky sú najlepšie, ak ich po stuhnutí uložíte do mrazničky a po niekoľkých dňoch sa rozplývajú na jazyku jak nebeská manna.
Nech sa Vám vydaria!!!