Orechové rohlíky (fotorecept)

Autor receptu: esi

Tento vynikajúci zákusok obľúbený v celej rodine pochádza od starej mamky od zlatomoravecka. Hlavne deťom a vnúčatám robiím tieto rohlíčky vždy z dvojitej dávky.

60
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka šľaháme s cukrom nad parou. Keď je sneh hustý, pridáme orechy a múku. Zľahka premiešame . Cukrárskym vreckom vytláčame na mastný papier rohlíčky. V rúre sušíme pri teplote 180 stupňov cca 8-10 min.
  2. Žĺtka šľaháme nad parou s cukrom do zhustnutia. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme do peny. Cukrárskym vreckom znovu zdobíme plnku na rohlíčky.
  3. Po stuhnutí polievame čokoládovou polevou alebo len jemne pofŕkame každému podľa chuti.
  4. Rohlíčky sú najlepšie, ak ich po stuhnutí uložíte do mrazničky a po niekoľkých dňoch sa rozplývajú na jazyku jak nebeská manna. Nech sa Vám vydaria!!!