Orechové kolieska s domácim džemom
Foto: helena10
Krehké fajnové orechové pečivo, ktoré máme radi.
12-15 minút
na 150-160 °C
na 150-160 °C
Postup
-
1
Z masla, mletých orechov, cukru a múky vymiešam cesto, ktoré odložím na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Z odležaného cesta rukami vyvaľkám tenší valec a nakrájam ho na 20 rovnakých kúskov. Z každého v dlaniach spravím guľku a uložím na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec do každej guľky spravím jamku.
- 3
A dávam piecť do vyhriatej rúry na 150-160 stupňov okolo 12-15 minút. Kontrolujem.
- 4
Časť upečených orechových koliesok ešte horúcich obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru. Potom všetky – aj neobaľované - naplním domácim jablkovo-pomarančovým džemom.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Peknú adventnú nedeľu prajem. 🎄