Orechové bonbóny a ovocný kaviár

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Krém do bonbónov: Odvážime si orechy, čokoládu, pripravíme sirup a vanilku.
  2. Orechy rozložme na plech a v rúre vyhriatej na 170°C ich opražíme cca 10 minút.
  3. Preložíme ich do čistej utierky a necháme 10 minút vychladnúť.
  4. Potom orechy v utierke vyšúchame - zbavíme šupiek. Takto pripravené orechy preložíme do mixéra. Pridáme vanilku a postupne počas mixovania prilievame sirup (podľa chuti cca 50 ml alebo menej) a roztopenú čokoládu.
  5. Do hotového krému môžeme pridať aj nasekané orechy navyše (nemusíme).
  6. Bonbóny pripravme vo forme, plníme ich orechovým krémom. Ako nato pozrite <a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-s-brandy-marcipanom-a-bielou-cokolado/20475-recept.html">tu - bod č.6</a>.
  7. Na ovocný kaviár potrebujeme pyré. Použiť možno rôzne ovocie, čerstvé či mrazené. Ovocie rozmixujeme a precedíme cez sito.
  8. Pyré ochutíme cukrom, pridáme agar a povaríme, kým sa agar nerozpustí. Príprava "kaviáru" je veľmi jednoduchá. Ako na to som sa naučila <a href="http://www.youtube.com/watch?v=t5grOv2HFwM">v tomto videu</a>.
  9. K príprave potrebujeme veľmi vychladený olej. Po príprave som ho nevyhodila, použila som ho pri bežnom varení. Hotový kaviár som prepláchla vo vode aby nebol olejový. Je výborný na zdobenie dezertov, zmrzlín či pudingových pohárov.
  10. Zaujímavé sú aj ďalšie videa, v ktorých bol kaviár pripravený z balzamikového octu a používal sa napríklad do šalátov (<a href="http://www.youtube.com/watch?v=s6FUuxcPoQw">video</a>), alebo ovocné či zeleninové "špagety" (<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FX4JD7BAOrU">video</a>).