Orechová torta s višňami a šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ešte som mala višne, tak som piekla.
8 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- ...a tieto krásne višne.
- Do misky dáme Heru...
- ...pridáme mleté orechy...
- ...cukor, štipku soli prášok do pečiva...
- ...a vajcia.
- Všetko zmiešame na hladké cesto.
- Cesto vlejeme o tortovej formy(lepšie je dať papier na pečenie) ja som nedala, len som vymazala a mala som zlú manipuláciu s korpusom.
- Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 mnút.
- Korup po upečení vyberieme, stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom asi jednu tretinu z neho odrežeme(plát) ten použijeme na mrveničku.
- Pripravíme si krém. Višňový džús zmiešame s cukrom, a pridáme tortové želé podľa návodu na sáčku. Uvaríme podľa návodu. Ku koncu pridáme odkostkované višne. Necháme chladnúť.
- Medzitým si zo šľahačky v prášku (podľa návodu) s mliekom vyšľaháme šľahačku.
- Keď začne višňová zmes so želatinou rosolovatieť, tak ju zamiešame do snehu.
- Korpus potom dáme zas do formy a navrstíme naň tento krém a posypeme mrveničkou, získanou namrvením jedenej tretiny korpusu ,posypeme celú tortu.Potom treba dať tortu do chladu aspoň na jednu hodinu.
- Potom tortu ozdobíme višňami.
- Tortu ozdobíme čerstvým ovocím , čokoládovým topingom a podávame.