Oravský kabáč
Autor receptu: emusa
Recept mám od svokry, je veľmi jednoduchý, ide v podstate o biely chlieb, dá sa upiecť v prípade, že nemáte doma žiadne zásoby pečiva. Je veľmi chutný. My ho robievame na Vianoce a Veľkú Noc.
20 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Z vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, necháme podkysnúť.
- Preosejeme hladkú múku, pridáme rascu, kvások, vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme postáť prikryté 10 minút.Cesto rozťaháme rovnomerne na vymastený plech a dáme piecť asi na 180 C° do stredu rúry.
- Slaninku nakrájame nadrobno, opražíme a v polovici pečenia (asi po 20 minútach) rozotrieme aj s vypekom na kabáč. Dopečieme, podávame k šalátom, syrom, šunke, kapustnici.