Oravský kabáč

Autor receptu: emusa

Recept mám od svokry, je veľmi jednoduchý, ide v podstate o biely chlieb, dá sa upiecť v prípade, že nemáte doma žiadne zásoby pečiva. Je veľmi chutný. My ho robievame na Vianoce a Veľkú Noc.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások, necháme podkysnúť.
  2. Preosejeme hladkú múku, pridáme rascu, kvások, vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme postáť prikryté 10 minút.Cesto rozťaháme rovnomerne na vymastený plech a dáme piecť asi na 180 C° do stredu rúry.
  3. Slaninku nakrájame nadrobno, opražíme a v polovici pečenia (asi po 20 minútach) rozotrieme aj s vypekom na kabáč. Dopečieme, podávame k šalátom, syrom, šunke, kapustnici.