Opičie maslo

Autor receptu: evani

Tento recept som objavila na albert.cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov (u nás teda nie :D ), takže je super, keď dostanete chuť na sladké a nič iné nie je po ruke :) Avšak nemožno tvrdiť, že by bol nejaký zdravý vzhľadom na obsah cukru, ale raz za čas si môžeme dopriať :)

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Olúpeme banány, nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do hlbšieho hrnca.
  2. Pridáme ďalšie suroviny a privedieme k varu za stáleho miešania na miernom ohni.
  3. Banány sa postupne rozvaria a vznikne hmota pripomínajúca džem.
  4. Zmesou naplníme sterilizované poháre a vychladíme. Skladujeme v chladničke.