Okatá knedľa a bravčové karé na hubách fotorecept

mojack - fotkamojack, 22. mája 2011
Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept)
Foto: mojack

...niečo čo som ešte nejedol. Odpoveď môjho syna, na otázku : " Čo navariť na obed? " Recept je len na knedľu .

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 ml vlažné
1 ks
1 ks -kocka
2 čl
500 g
  - dobry




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto si spracujem ako vždy v pekárničke.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkám,

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozrežem na polovicu.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potriem olivovým olejom,

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    jednu polovicu okorením

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a druhú posypem mletými orechami / alebo mandľami/.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obidve cestá stočím do rolády.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rovnako narežem na 6-7 cm kúsky.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jednu potriem vodou

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto ich poukladám. Nenatretú na natretú s vodou. Aby sa lepšie spojili. Trochu pritlačím

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a varechou v strede silno zatlačím

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    až na mňa " vyšpúli " očká.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pokiaľ sa voda zohreje až do varu, tak " okaňa" oddychuje.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Šup na paru a 10 minut stači

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    aby boli takéto krásne "okane" hotové ku každému mäsovému jedlu ako bol napríklad môj túto nedeľu. Chutnejšie sú ak vychladnú a potom sa znovu nahrejú nad parou pred podávaním na stôl.

    Okatá knedľa a  bravčové karé na hubách (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

kuchticka
Mne sa tieto okane velmi pacia. Vymyslela si to salamunsky - su to vlastne umelecke knedliky. Vdaka za recept.
lyali
No kraaasne :-) Aj miesto klasicky zatočených osích hniezd a pod. by som si vedela predstaviť takéto okaté milé tvary :-) KK :-)
elian44
nádhera, mám parný hrniec, takže sa mi budú robiť ľahšie:)
Ukladám si.
evas13
Jedinečné, s takýmto pekným kuchárskym zázrakom som sa ešte nestretla. Ukladám :)
mojack
olinka54- orechy dajú trochu chuti, tých tam nie je veľa . A cesto nie je sladké.
marika21
Neviem čo dodať, oči sa mi vygúlalí na kraj očných jamiek, rozum postál. Zato tebe funguje na 100 percent. Toto si daj patentovať. Máš tu toho viac. Naparím v pariacom hrnci presne podľa tvojho receptu.*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia