Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Moji chlapi milujú rezne,najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené
bravčové rezne, celkom obyčajné, ničím navyše neochutené, vyprážané a potom ešte
dokončené v trúbe. Ako prílohu som im spravila grilovanú polentu, ktorú tiež zbožňujú.
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- Bravčové karé bez kosti, som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a pokrájala na 4 asi na 2 cm vysoké rezne. Tuk som neodstránila, vypečie sa a budú veľmi šťavnaté po vypražení.
- Rezne som po obvode narezala po obvode, aby sa pri vyprážaní nepokrútili. Potom som ich naklepala asi na hrúbku 7 - 8 mm, aby bolo do čoho kusnúť :-)
- Naklepané rezne som osolila z oboch strán a nechala asi 1 hodinu odpočívať. Ničím som ich už neochucovala, ani čiernym korením, ani horčicou alebo niečim iným, aby vynikla ich prirodzená chuť.
- Kedysi som do rezňov pracne vklepávala strúhanku, už to tak nerobím, aj tak opadala.
Položila som ich do strúhanky a vtlačila som ju do rezňov rukami z oboch strán, ešte aj dobre dlaňami utľapkala, potom sa ich obal pri vyprážaní pekne nafúkne a bude mať väčšie-menšie pľuzgieriky, nebude nechutne prilepený na rezeň.
- Obalené rezne v strúhanke som dávala na tanier.
- Do misy som rozbila 3 vajcia, jemne osolila, pridala som mlieko, rezne budú mať chrumkavejší a chutnejší obal. Všetko som spolu poriadne rozšľahala a rezne som obalila z oboch strán teraz vo vajciach - teda naopak.
- Pripravené rezne som vložila do rozpálenej masti, sprudka začala vyprážať asi 3-4 minúty, stiahla som plameň na stredný,...
- ...rezne som obrátila a voľne vypražila aj z druhej strany do zlato-červenej farby - asi 3- 4 minúty, je krásne vidieť, aký nadýchaný obal majú.
- Vypražené rezne som vložila hned do liatinového pekáča,...
- ...podliala som ich horúcim domácim vývarom z bravčových kostí,..
- ...na vrch som dala 50 gramov masla, ktoré rezne zjemní počas dalšej prípravy,...
- ...zakryla som všetko vrchom a vložila do trúby vyhriatej na 200 stupňov na 1 hodinu dusiť, kým sa vývar vsiakne do rezňov aj s maslom a perfektne ich ochutí.
- Na grilovaciu panvicu som dala asi 20 gramov masla - 2 tenké plátky, nechala som panvicu rozpáliť.
- Položila som na ňu pripravenú polentu a krátko som ju ogrilovala z oboch strán do zlato-žltej farby - asi 3 - 4 minúty. /20 gramov masla ide do uvarenej polenty/
Recept na celú prípravu grilovanej polenty dám zvlášť :-)
- Rezne pripravené týmto spôsobom sú veľmi jemné a lahodné, vynikajúco chutia.
Dajú sa rôzne ochutiť podľa vlastnej kreativity, môžu sa pripraviť z kuracieho, hovädzieho, či iného mäsa, len potom treba upraviť čas prípravy v trúbe.
Prajem dobrú chuť!
|