Foto: diabambulka
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 čajová lyžička |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
2 PL |
|
Ďalšie suroviny : | |
30 g |
|
30 g |
|
2 PL |
|
Ďalej : | |
400 g čerstvé |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vymiešame 30g masla s 30 cukru a 2 PL slivkového lekváru. Natrieme na dno tortovej formy.
-
2
Poukladáme očistené a prekrojené slivky , prekrojenou stranou dole. Cesto : Vymiešame cukor s maslom, po jednom vmiešame vajíčka. POstupne pridávame múku spolu s práškom do pečiva. Na záver vmiešame mletú škoricu a 2 PL mlieka. Natrieme na slivky a pečieme pri teplote 180 °C 4O minút. Necháme vychladnúť v tortovej forme. S ostrým nožom prejdeme kraje tortovej formy. Na formu priložíme taniera preklopíme. Ozdobíme šľahačkou, grankom, prípadne čerstvými slivkami.
-
3
po jednom vmiešame vajíčka. Postupne pridávame múku spolu s práškom do pečiva. Na záver vmiešame mletú škoricu
-
4
a 2 PL mlieka. Natrieme na slivky a pečieme pri teplote 180 °C 4O minút. Necháme vychladnúť v tortovej forme. S ostrým nožom prejdeme kraje tortovej formy. Na formu priložíme taniera preklopíme. Ozdobíme šľahačkou, grankom, prípadne čerstvými slivkami.
Diskusia k receptu