Obrátený broskyňový koláč

Autor receptu: bubelka

Tento koláčik som objavila v časopise a hneď som sa rozhodla ho vyskúšať. Bolo akurát obdobie broskýň a poviem vám, že bol vynikajúci.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie. Broskyne umyjeme, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do formy, posypeme škoricou a cukrom. Poprášime trochou múky a prelejeme rozpusteným maslom.
  2. Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suroviny a cesto vylejeme na broskyňový základ. Koláč pečieme cca 30 - 40 minút pri 175 °C. Po upečení ho vykopíme na tanier a po vychladnutí: Dobrú chuť!