Foto: emmatessdad
Tieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite Zobraziť celý popisTieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite ich robievate, aký je ich originál názov? Bačovské? Či?
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg, vykostené |
|
10 KL |
|
10 KL |
|
od oka |
|
3 ks |
|
od oka na vyprážanie |
|
1 kocka |
|
od oka |
|
od oka |
|
od oka |
|
50 g, klasické |
|
Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vykostené karé si nakrájame na rezníčky. Ja som mala 10 rezňov z 1/2 kila mäsa. Ten jeden neni vidno :-(.
-
2
Na každý rezeň dáme trošku horčice, kečupu, osolíme a okoreníme. Všetky tieto príchute pekne rukami upatláme na mäse.
-
3
Takto upatlané rezne obalíte v strúhanke, lepšie povedané tú strúhanku do rezňa vtlčte. Ja som dala strúhanku na potravinovú fóliu, na strúhanku položila rezeň, zakryla druhou fóliou a rukou som strúhanku poriadne vtĺkla do mäsa. Ale robievam to aj v sáčku.
-
4
Rezne obalíme vo vyšľahaných vajciach a prudko opečieme na panvici.
-
5
Po rýchlom opražení ich naukladáme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme masox, maslo, vegetu ... podľa chuti dochutíme. Necháme v trúbe aj hodinu do mäkka podusiť.
-
6
My k tomu jeme výlučne zemiakové pyré, ako hovorí môj muž "puréééé" a mrkvový sladký šalát (nastrúhaná mrkva - cukor - citrón - voda). No a tu už som od hladu zabudla zapnúť blesk. Dobrú chuť gazdinky.
Ináč v reštauračných normách je receptúra uvedená pod názvom ako ,, Poľský hovädzí rezeň"
,, Poľský hovädzí rezeň"
?
A zo spekacky by to vobec nebolo dobre.
Tam to masicko pusti stavicku a je chutnucke makucke a vlakna sa pekne oddelia. Mnam.