Obrátené rezne fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 8. novembra 2011

Tieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite ich robievate, aký je ich originál názov? Bačovské? Či?

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg, vykostené
10 KL
10 KL
od oka
3 ks
od oka na vyprážanie
1 kocka
od oka
od oka
od oka
50 g, klasické
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené karé si nakrájame na rezníčky. Ja som mala 10 rezňov z 1/2 kila mäsa. Ten jeden neni vidno :-(.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na každý rezeň dáme trošku horčice, kečupu, osolíme a okoreníme. Všetky tieto príchute pekne rukami upatláme na mäse.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto upatlané rezne obalíte v strúhanke, lepšie povedané tú strúhanku do rezňa vtlčte. Ja som dala strúhanku na potravinovú fóliu, na strúhanku položila rezeň, zakryla druhou fóliou a rukou som strúhanku poriadne vtĺkla do mäsa. Ale robievam to aj v sáčku.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne obalíme vo vyšľahaných vajciach a prudko opečieme na panvici.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po rýchlom opražení ich naukladáme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme masox, maslo, vegetu ... podľa chuti dochutíme. Necháme v trúbe aj hodinu do mäkka podusiť.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My k tomu jeme výlučne zemiakové pyré, ako hovorí môj muž "puréééé" a mrkvový sladký šalát (nastrúhaná mrkva - cukor - citrón - voda). No a tu už som od hladu zabudla zapnúť blesk. Dobrú chuť gazdinky.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Musím ich zas niekedy upiecť. Raz som robila,ale na oleji, takto v rúre ešte nie.
marcy
robím ich občas z hovädzinky,minule som vyskúšala z krásnej krkovičky,boli fantastické......nemám bordel pri obaľovaní,lebo po vyklepaní ich obalím v miske so strúhankou tak,že ohnutými prstami vtláčam rezne do strúhanky,ešte nikdy mi obal od mäska naodpadol ....nedávam ani masox,ani vegetu,ani výpek ( lebo aj to som videla v telke ) medzi rezne my máme radi cibuľku len tak surovú,v jenskom skle krásne dôjde,2-3 lyžice vývaru + vlastná šťava rezne sú pekne vypečené ako Tvoje :)
matata1
Toto je moja najobľúbenejšia úprava hovädzinky. Nedávame ani kečup, ani horčicu, len osolíme, okoreníme a vklepeme strúhanku. Narýchlo osmažíme a potom už len dusíme zakryté v takom pekáčiku v ktorom je rošt. Sú mekulinké a mňam.
fanjela
my ich poznáme, ako zaklepávané, tiež iba osolíme, okoreníme a väčšinou ich robíme z hovädziny:)
zdenka1009
Už dnes som mala chuť na rezne. Ale mi to nevyšlo. Skúsim zajtra. A ako dokážež nakrájať z pol kila mäsa 10 rezňou? Já z kila len 7 rezňou.
babina28
tieto rezne poznáme už sme ich dávno nerobili obnovila si nám pamäť
afataga
ja robievam podobne ale obalim ich iba v muke a do pekaca namiesto bujonu dam sedmicku vina
abend
Pri príprave takýchto rezňov bordel na stole nemám, do igelitového vrecúška dám strúhanku a takto vklepem strúhanku do rezňov, namočím do vajíčka ,vysmažím, poukladám do kuchty málinko podlejem vodou a za 20 min. môžeme obedovať, podávam taktiež výlučne so zemiakovým pyré.
lkte
aj my to máme radi, občas ich spravíme aj z diviny
orchidea
Tiež som ich voľakedy robievala z hovädziny ale dnes keď je taká drahá tak z bravčoviny, sú vynikajúce.
tinca
mám ich rada, ja tiež strúhanku zaklepávam cez sáček. Môže sa použiť akékoľvek mäso, po upečení je nebíčko v papuľke. Díky za pripomenutie,dávno som ich nerobila
emmatessdad
@tricia ano prave z prs, lebo prostredna dcera zje len kuracinu, tak ked sa utrhnem a podlahnem jej vydieraniu, tak to urobim z kuracich prs.
používateľ nemá avatar
248
248
aj ja ich robievam z morčacích pŕs , sú skôr udusené a keď ich robím v nedeľu , tak ich podlievam hovädzím , alebo slepačím vývarom .
Ináč v reštauračných normách je receptúra uvedená pod názvom ako ,, Poľský hovädzí rezeň"
,, Poľský hovädzí rezeň"
evanaaa
Najprv som robila z hovädziny, podľa origináu, potom aj z bravčového, dobré sú aj z vykostených kuracích stehien, ale robila som aj z pŕs. Zalievam ich v plechu iba tým výpekom zo smaženia. Mne to stačí, načo zbytočné príchute.
evas13
Dobre si to nazvala "Obrátené rezne" a sú veľmi dobré - mäkké a šťavnaté. :)
3sandra3
vyzerajú veľmi dobre, ešte som ich nerobila, takže vyskúšam..
selicova
Mňamky, sú perfektné......mäkučké a šťavnaté:-)))))
arcelka
Hovadzina bravcovina su drahe co myslite ked pouzijem namiesto masa spekacku
?
emmatessdad
@arcelka podla mna ci jedna spekacka ci jeden rezen - skoro jedna cena.
A zo spekacky by to vobec nebolo dobre.
Tam to masicko pusti stavicku a je chutnucke makucke a vlakna sa pekne oddelia. Mnam.
baka123
Ja ich robievam z diviny, koreniny nedávam, len obalím v strúhanke, vo vajíčku a usmažím z oboch strán, potom ich naukladám do pekáča, posypem vegetou, navrch dám plátky masla, podlejem vodou a dám prikryté piecť a sú fantastické. Pečiem ich asi hodinu
bibicka
Robila som ich na obed z bravčového karé a presne podľa receptu. Výborné, všetkým veľmi chutilo.
lesana2001
fantázia!!! Moja sestra ich robí v tlakovom hrnci a iba udusí, ale ten nápad s vývarom je famózny!!! vďaka!