Obrátené rezne fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 8. novembra 2011

Tieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite ich robievate, aký je ich originál názov? Bačovské? Či?

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg, vykostené
10 KL
10 KL
od oka
3 ks
od oka na vyprážanie
1 kocka
od oka
od oka
od oka
50 g, klasické
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené karé si nakrájame na rezníčky. Ja som mala 10 rezňov z 1/2 kila mäsa. Ten jeden neni vidno :-(.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na každý rezeň dáme trošku horčice, kečupu, osolíme a okoreníme. Všetky tieto príchute pekne rukami upatláme na mäse.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto upatlané rezne obalíte v strúhanke, lepšie povedané tú strúhanku do rezňa vtlčte. Ja som dala strúhanku na potravinovú fóliu, na strúhanku položila rezeň, zakryla druhou fóliou a rukou som strúhanku poriadne vtĺkla do mäsa. Ale robievam to aj v sáčku.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne obalíme vo vyšľahaných vajciach a prudko opečieme na panvici.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po rýchlom opražení ich naukladáme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme masox, maslo, vegetu ... podľa chuti dochutíme. Necháme v trúbe aj hodinu do mäkka podusiť.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My k tomu jeme výlučne zemiakové pyré, ako hovorí môj muž "puréééé" a mrkvový sladký šalát (nastrúhaná mrkva - cukor - citrón - voda). No a tu už som od hladu zabudla zapnúť blesk. Dobrú chuť gazdinky.

    Obrátené rezne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
robím ich občas z hovädzinky,minule som vyskúšala z krásnej krkovičky,boli fantastické......nemám bordel pri obaľovaní,lebo po vyklepaní ich obalím v miske so strúhankou tak,že ohnutými prstami vtláčam rezne do strúhanky,ešte nikdy mi obal od mäska naodpadol ....nedávam ani masox,ani vegetu,ani výpek ( lebo aj to som videla v telke ) medzi rezne my máme radi cibuľku len tak surovú,v jenskom skle krásne dôjde,2-3 lyžice vývaru + vlastná šťava rezne sú pekne vypečené ako Tvoje :)
Toto je moja najobľúbenejšia úprava hovädzinky. Nedávame ani kečup, ani horčicu, len osolíme, okoreníme a vklepeme strúhanku. Narýchlo osmažíme a potom už len dusíme zakryté v takom pekáčiku v ktorom je rošt. Sú mekulinké a mňam.
Pri príprave takýchto rezňov bordel na stole nemám, do igelitového vrecúška dám strúhanku a takto vklepem strúhanku do rezňov, namočím do vajíčka ,vysmažím, poukladám do kuchty málinko podlejem vodou a za 20 min. môžeme obedovať, podávam taktiež výlučne so zemiakovým pyré.
mám ich rada, ja tiež strúhanku zaklepávam cez sáček. Môže sa použiť akékoľvek mäso, po upečení je nebíčko v papuľke. Díky za pripomenutie,dávno som ich nerobila
používateľ nemá avatar
248
aj ja ich robievam z morčacích pŕs , sú skôr udusené a keď ich robím v nedeľu , tak ich podlievam hovädzím , alebo slepačím vývarom .
Ináč v reštauračných normách je receptúra uvedená pod názvom ako ,, Poľský hovädzí rezeň"
,, Poľský hovädzí rezeň"
Najprv som robila z hovädziny, podľa origináu, potom aj z bravčového, dobré sú aj z vykostených kuracích stehien, ale robila som aj z pŕs. Zalievam ich v plechu iba tým výpekom zo smaženia. Mne to stačí, načo zbytočné príchute.
Ja ich robievam z diviny, koreniny nedávam, len obalím v strúhanke, vo vajíčku a usmažím z oboch strán, potom ich naukladám do pekáča, posypem vegetou, navrch dám plátky masla, podlejem vodou a dám prikryté piecť a sú fantastické. Pečiem ich asi hodinu

Pridaj komentár k receptu: