Obložená misa ako torta (fotorecept)

Autor receptu: skela

Pracne ale efektne a syte.

90 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. Vymiesame do peny bryndzovu natierku - bryndza a maslo 2:1, mierne osolime. Pridame najemno nasekanu bielu cast jarnej cibulky.
  2. V sekaciku na robote vymiesame do peny nivovu natierku - niva a maslo 1:1, nesolime.
  3. Na tortovy podnos ulozime vrstvu chleba bez korky, natrieme 1/3 bryndzovej natierky. Ulozime dalsiu vrstvu chleba. Do zvysnej natierky zamiesame mletu papriku a pazitku alebo zelenu cibulku, natrieme chlieb. Polozime dalsiu vrstvu chleba, ktory potrieme 1/2 nivovej natierky. Prikryjeme chlebom.
  4. Boky natrieme bryndzovou natierkou, obalime ementalom. Dokladne zabalime do folie a dame vychladit.
  5. Vajcia dame varit, potom chladit do studenej vody. Ocistime, umyjeme a osusime potrebnu zeleninu. Vajcia osupeme, prekrojime na polovice.
  6. Povrch "torty" natrieme zvyskom nivovej natierky, po obvode ulozime salatove listy bez hlubov. Zapichnemie 12 sparadiel (na pozicie cisel cifernika), na ktore napichneme polvice vajec v koliesku sunky.
  7. Smerom k stredu pridavame dalsie suroviny, ak treba ukotvime sparadlami.
  8. Na reze...