Oblátková roláda alias sladká Pick saláma (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept je z kuchárskej knižky Svatavy Poncovej.Je to nepečený zákusok. V týchto dňoch nákupov a zhonu,určite vám príde vhod aj táto chutná a zaujímavá roláda.

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Oblátky porežem na slížiky.Ja som ich mala 5 ks.
  2. Porezané oblátky.
  3. Vyšľahám si 3 celé vajíčka s práškovým cukrom,do peny. / Nie nad parou !/
  4. ---
  5. Vyšľahané vajíčka.
  6. Medzi tým si dám rozpustiť na miernom ohni tuk,ja som mala Heru.Keď je tuk rozpustený,polámem do neho čokoládu.Už nezohrievam.
  7. Medzi tým si nakrájam orechy,hrozienka,čokoládu a kandizované ovocie.
  8. Do vyšlahanej žĺtkovej masy,pridám kakao.Našlahám do peny.
  9. Do tejto žĺtkovej zmesi s kakaom,pridám rozpustenú,teplú, čokoládovú polevu.Prešľahám.
  10. Celú hmotu vlejem k porezaným oblátkam.
  11. Pridám nasekanú zmes orieškov,čokolády a kandizovaného ovocia.
  12. Na lopár si pripravím celofán (biely na zabalenie rolády) a naň poprášim preosiaty cukor a lupienky mandlí.
  13. Časť masy uložím na cukor a mandle a celofánom sa snažím zrovnať a vytvarovať roládu. Potom roladu stočím a zaviažem. Mne vyšli dve,ale ak by som bola robila užšie,čo doporučujem,boli by mi vyšli tri. Boli by úhľadnejšie.
  14. Takto zbalená roládka pôjde odpočívať do chladu,aby sa pekne scelila a viazala pekné kolečká. ja som ju hneď večer krájala,takže som ju ešte nemala pekne scelenú. Mala by postáť aspoň 5 dní.
  15. Moje oblátkové roládky-sladučké Pick salámky.