Oblátková roláda alias sladká Pick saláma (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept je z kuchárskej knižky Svatavy Poncovej.Je to nepečený zákusok. V týchto dňoch nákupov a zhonu,určite vám príde vhod aj táto chutná a zaujímavá roláda.
Postup
- Oblátky porežem na slížiky.Ja som ich mala 5 ks.
- Porezané oblátky.
- Vyšľahám si 3 celé vajíčka s práškovým cukrom,do peny. / Nie nad parou !/
- ---
- Vyšľahané vajíčka.
- Medzi tým si dám rozpustiť na miernom ohni tuk,ja som mala Heru.Keď je tuk rozpustený,polámem do neho čokoládu.Už nezohrievam.
- Medzi tým si nakrájam orechy,hrozienka,čokoládu a kandizované ovocie.
- Do vyšlahanej žĺtkovej masy,pridám kakao.Našlahám do peny.
- Do tejto žĺtkovej zmesi s kakaom,pridám rozpustenú,teplú, čokoládovú polevu.Prešľahám.
- Celú hmotu vlejem k porezaným oblátkam.
- Pridám nasekanú zmes orieškov,čokolády a kandizovaného ovocia.
- Na lopár si pripravím celofán (biely na zabalenie rolády) a naň poprášim preosiaty cukor a lupienky mandlí.
- Časť masy uložím na cukor a mandle a celofánom sa snažím zrovnať a vytvarovať roládu.
Potom roladu stočím a zaviažem.
Mne vyšli dve,ale ak by som bola robila užšie,čo doporučujem,boli by mi vyšli tri.
Boli by úhľadnejšie.
- Takto zbalená roládka pôjde odpočívať do chladu,aby sa pekne scelila a viazala pekné kolečká.
ja som ju hneď večer krájala,takže som ju ešte nemala pekne scelenú.
Mala by postáť aspoň 5 dní.
- Moje oblátkové roládky-sladučké Pick salámky.