Obed na zeleno (nič pre nepriateľov špenátu)

veverka - fotkaveverka, 17. júna 2013
Obed na zeleno (nič pre nepriateľov špenátu)
Foto: veverka

Klasické, jednoduché a zdravé špagety, na ktorých si pochutnajú všetci milovníci špenátu :)

2O minút
príprava

Suroviny

1 lyžica
podľa chuti
150  g
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom oleji chvíľku pražíme nakrájaný cesnak. Pridáme špenát a miešame kým sa nerozpustí.

  2. 2

    Ochutíme soľou, korením a muškátom a varíme kým nám omáčka nezhustne. Pridáme smotanou premiešame a odstavíme.

  3. 3

    Podávame s uvarenými špagetami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mijaita
Jeden muj kamarad nejedl spenat jen z toho duvodu, ze byl barvoslepy a zelenou videl hnede :-) Dal to pitvat nebudu, ale i kdyz uz davno tomu je, jak jsem videla obrazek, napadlo me to :-) Ja osobne i takto naservirovany spenat muzu. I kdyz smetanu zasadne jen sladkou a spenat radeji listovy. I kdyby mrazeny. Hezke to mas !
kredenc
Veverka,drž sa takéhoto varenia. 1*
Nedaj sa na cestu tých, čo sa na Vareche predvádzajú!
evusik
nie každý má možnosť variť z listového špenátu, ja som donedávna robila tiež len z kupovaného... kombinácia cestoviny, špenát, cesnak môžem hocikedy aj bez smotany... a keď už tak tiež radšej kyslú ako sladkú.... si šikovné mladé dievča a kľudne sa predvádzaj a pochváľ keď niečo dobré navaríš :-))))
boxik
Jeden môj kamarát aj ja čo sme vyrástli na dedine v dobe ešte keď sa tam chovali kravy ten špenát silne niečo pripomína , takže ak by som aj zjedol špenát v podobe akej je tu na fotografii zásadne v noci a pri vypnutom svetle.Takže radšej ho nejem vôbec, zasa až taká delikatesa to nie je . Inak ako kuchtičku ťa chválim v tvojom veku sa len málo dievčat zvŕta v kuchyni , nech ti to vydrží.
mariana33
náhodou, to vyzerá dobre...ešte pred 10timi rokmi by do mňa špenát nikto nedostal...ale teraz sa ho neviem dojesť...len tak ďalej vo varení...na 14rokov si šikuľka:o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia