Foto: medovnicek
Inšpirovala som sa na youtube.
porcií
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
|
|
50 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
25 g |
|
Na posyp: | |
|
|
Na potieranie: | |
1 ks |
|
Plnka: | |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múky, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažnej smotany. Necháme vzísť kvások.
-
2
Keď kvások vykysne, pridáme všetky ostatné suroviny, ak by bolo treba, tak pridáme ešte troška vlažného mlieka. Vymiesime cesto, ktoré necháme na teplé miesto vykysnúť. Počas tejto doby ho cca dva krát premiesime.
-
3
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na rovnaké kúsky, mne ich vyšlo 16, pričom jeden mal cca 90 g.
-
4
Necháme ich ešte chvíľku podkysnúť - cca 10 minút.
- 5
Potom ich vyvaľkáme a potrieme nutelou.
- 6
Zabalíme do buchtičiek.
- 7
Znovu vyvaľkáme do kruhu alebo oválu a narežieme šikmé pásy (nedokrajujeme).
- 8
A z dlhšej strany začneme rolovať.
- 9
Môžeme nechať v tvare rohlíčka
- 10
Alebo zmotáme ako keby do venčeka.
- 11
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami.
- 12
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu