Foto: lyana
Recept na túto tortu som našla na internete Úžasná nepečená torta s Nutellou, ktorú si zamilujete s tým, že je neodolateľná - pravda, ale Zobraziť celý popisRecept na túto tortu som našla na internete Úžasná nepečená torta s Nutellou, ktorú si zamilujete s tým, že je neodolateľná - pravda, ale musela som podľa vlastného logického usúdenia urobiť nejaké úpravy a tak je tu môj, upravený reálny recept. Použila som tortovú formu s priemerom 23 cm.
porcií
príprava
Suroviny
300 g (alebo iné kakaové sušienky) |
|
40 g |
|
100 ml (alebo iný ovocný) |
|
30 g |
|
Na krémy: | |
500 ml 33 % |
|
50 g |
|
225 g |
|
500 g |
|
2 bal |
|
Na polevu: | |
150 g |
|
200 ml 40 % |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pomelieme - rozmrvíme kakaové sušienky, pridáme rozpustené maslo, džús a čokoládu v prášku. Takto vzniknutú hmotu dáme na spodok tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Mascarpone vymiešame s cukrom. Pridáme a jemne spojíme s vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Túto masu rozdelíme na dve časti. Jednu natrieme na stuhnutý korpus.
- 3
Nutellu rozpustíme na najmenšom výkone v mikrovlnnej trúbe, alebo vo vodnom kúpeli, odložíme trochu vychladnúť. Vmiešame do zvyšnej šľahačky s mascarpone a dáme na bielu vrstvu torty - dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Poleva: šľahačkovú smotanu zohrejeme pod bod varu - nevariť!!! Dáme do nej rozpustiť nalámanú čokoládu. Po miernom vychladnutí nalejeme na tortu, dáme vychladnúť. Výzdoba: Ja som použila oplátkové trubičky okolo celej torty a previazala som ich stuhou. Odporúčam krájať horúcim nožom - namočený v horúcej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu