Nutellová torta

Nutellová torta s bielou čokoládou a mandľami

Autor receptu: sjumack

Torta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi jednoduchá! (Môžte mi veriť, je to druhá torta, ktorú som kedy upiekla a hneď sa podarila :)). Plnky si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti, takže pre mňa je to taký univerzálny recept na krémovú tortu. Ozdoby som vyrábala pár dní po večeroch a v chladničke počkali na svoje miesto na torte, ale tiež to nie je nič náročné. Tak poďme na to!

12
porcií
150 minút
príprava
45 minút
na 170 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky dobre vymiešame s cukrom a olejom, pridáme múku a prášok do pečiva. Vymiešame tuhý sneh z bielok a jemne ho primiešame do žĺtkovej zmesi. Na záver primiešame mandľové hobliny - ja dávam tak od oka asi 2 hrste.
  2. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie (iba dno, tak aby okraje papiera nepretŕčali aj na boky) - ľahšie sa po upečení manipuluje s korpusom. Vylejeme pripravené cesto do formy a pečieme pri teplote 180 °C cca 45 minút. (Pozor, aj tu platí, že čím je väčšia forma a korpus vyšší, tým nižšia teplota a dlhší čas).
  3. Upečený korpus necháme pomaly vychladnúť (ja som si korpus upiekla večer a pokračovala som na druhý deň). Keď je korpus vychladnutý a odležaný, zrežeme mu vrch do roviny (iba ak sa počas pečenia nafúkol v strede), obrátime ho hore dnom a 3x horizontálne prerežeme - vzniknú nám 4 vrstvy torty.
  4. Plnka z bielej čokolády: V horúcom kúpeli roztopíme 2 tabličky bielej čokolády a pridáme trošku mlieka alebo smotany. Tekutú zmes necháme úplne vychladnúť. 2 kelímky mascarpone zmiešame a vmiešame vychladnutú čokoládu (pozor, ak nebude čokoláda vychladnutá, mascarpone sa rozpustí a nebude sa dať použiť - bude to tekuté). Plnku dáme do chladničky vychladiť.
  5. Nutellová plnka: 3 kelímky mascarpone vymiešame s Nutellou (množstvo podľa vlastnej chuti :)). Polovicu plnky si odložíme do chladu na pokrytie torty.
  6. Jednotlivé vrstvy torty natrieme najprv džemom (iba tenučká vrstva, ktorá vsiakne do cesta) a potom striedame bielu a hnedú plnku: spodná vrstva biela plnka, stredná vrstva hnedá plnka a vrchná vrstva biela plnka. Odloženou polovicu hnedej plnky natrieme vrch aj boky torty a zahladíme dorovna. a teraz už môžu prísť trpaslíci na svoje miesto!